Kazlų Rūdos gyventojas už plėšimą nuteistas 4 metų laisvės atėmimo bausme

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendžiu 25-erių metų E.K. pripažintas kaltu dėl plėšimo iš gyvenamojo namo Kaune ir nuteistas 4 metų laisvės atėmimo bausme.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2024, 9:23 AM

Baudžiamosios bylos duomenimis, vieną 2022 metų spalio mėnesio naktį niekur nedirbantis E.K. išdaužė gyvenamojo namo Kaune durų stiklą ir įsibrovė į vidų. Įsibrovėlis sužalojo namo šeimininką, grasino jam ir kartu namuose buvusiai jo draugei bei neteisėtai pasisavino kauniečiui priklausiusius 20 tūkst. eurų.

Anksčiau už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą bei sukčiavimą teistas vyras apklausų metu dėl padaryto nusikaltimo pareigūnams neprisipažino. Tiek jis, tiek automobiliu kartu važiavusi ir ten jo laukusi draugė teisinosi, kad naktį šiaip sau važinėjosi miesto gatvėmis.

Vis gi teisėsaugos pareigūnų surinkti ir teisiamojo proceso metu ištirti įrodymai patvirtino E.K. kaltę. Abu nukentėjusieji atpažino kaltinamąjį, miesto vaizdo kamerų įrašai užfiksavo jo automobilio judėjimą įvykio vietos prieigose iš karto prieš ir po nusikalstamos veikos padarymo. Taip pat nustatytas kaltinamojo mobilaus telefono prisijungimas prie mobiliojo ryšio operatorių bazinės stoties, aptarnaujančios įvykio vietos teritoriją.

Apylinkės teismas, paskelbdamas apkaltinamąjį nuosprendį, iš dalies patenkino nukentėjusiųjų pareikštą civilinį ieškinį. Nukentėjusiajam priteista 23 tūkst. 300 eurų turtinės ir 1 tūkst. 500 eurų neturtinės žalos. Nukentėjusiąja pripažintai šeimininko draugei – 500 eurų neturtinės žalos.

Kauno apylinkės teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.