Vilkaviškio r. rasta nužudyta senolė, girtas įtariamasis jau sulaikytas

Vilkaviškio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žmogžudystės ir sulaikė girtą vyrą, įtariamą senolės nužudymu.

 Policija, antrankiai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Policija, antrankiai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2024, 8:37 AM, atnaujinta Mar 19, 2024, 9:36 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, kovo 18 d. apie 13 val. 30 min. Vilkaviškio r., Dotamų kaime, savo namuose, rastas mirusios moters (gimusi 1928 m.) kūnas su sužalojimais.

Policija praneša, kad girtas (1,40 prom.) įtariamasis (gim. 1956 m.) jau sulaikytas ir uždarytas į Marijampolės apskrities VPK sulaikymo patalpą.

Pirminiais duomenimis, nužudytą senolę rado vietos seniūnė. Ji ir pranešė policijai apie įvykį.

Pareigūnai nužudymu įtaria toje pačioje sodyboje gyvenantį vyrą. Tačiau, kaip teigia policija, nužudytoji ir įtariamasis nėra susiję giminystės ryšiais.

Sulaikytasis anksčiau policijai nebuvo žinomas.

„Seniūniją pasiekė žinia, jog numirė močiutė, todėl nuvažiavome į jos namus, – pasakojo Gražiškių seniūnijos seniūnė Ramutė Didvalienė. – Radome ją negyvą ant grindų ir iškvietėme policiją“.

Įtariamojo sodyboje nebuvo. Jis buvo sulaikytas beeinantis į artimiausią parduotuvę, esančią per 3 kilometrus nuo Dotamų kaimo Gražiškių miestelyje.

Įtariamasis, seniūnės teigimu, jau daug metų gyveno senolės sodyboje.

„Jis tvarkydavo kiemą, kapodavo malkas. Gyveno vasaros virtuvėje. Vyras yra ramus, nebendraujantis. Mūsų girtuoklėlis. Kiek žinome, nebuvo agresyvus, močiutė dėl smurto niekada nesiskundė.

Ji buvo šviesus žmogus, gan geros sveikatos ir savarankiška.

Ji beveik neturi artimųjų. Palaidojo savo tris vaikus. Šią žiemą ji praleido pas anūką. Jis prieš kelias dienas močiutę pavasariui parvežė į sodybą“, – sakė R.Didvalienė.

Nužudymu įtariamas vyras – pensininkas, gretimo kaimo gyventojas, seniai palikęs savo namus, matyt, dėl piktnaudžiavimo alkoholiu.

Pirminiais duomenimis, garbaus amžiaus sodybos šeimininkę mirtis ištiko maždaug prieš parą, iki nelaimėlę rado seniūnijos darbuotojai.

Apžūrint kūną, ant senolės veido ir kaklo rastos smurto žymės, todėl pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo. Tikslią moters mirties priežastį turės nustatyti teismo medicinos ekspertai.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas nužudė kitą žmogų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo septynerių iki penkiolikos metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.