Varėniškio automobiliu į Vakarus keliavę keturi sirai bus perduoti Latvijos pasieniečiams

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė varėniškį, kuris į Vakarų Europą gabeno keturis neteisėtus migrantus. Visi jie – dokumentų neturėję vyrai. Pirminiais duomenimis, šie užsieniečiai vyko iš Latvijos, į kurią pateko neteisėtai kirtę sieną su Baltarusija.

 Sulaikytas automobilis laikinai saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikytas automobilis laikinai saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

VSAT

Mar 22, 2024, 4:13 PM

Antradienio popietę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai prie vidaus Europos Sąjungos sienos su Lenkija vykdė neteisėtos migracijos prevenciją bei kontrolę. Ties Pelucmurgių kaimu (Kalvarijos sav.), netoli kelio Marijampolė–Suvalkai esančioje aikštelėje, pasieniečiai atkreipė dėmesį į nuošaliau stovintį automobilį „Lexus“ lietuviškais registracijos numeriais. VSAT pareigūnai nusprendė jį patikrinti. Prie automobilio vairo sėdėjo 67-erių Varėnos gyventojas. Jo pateikti dokumentai pasieniečiams abejonių nesukėlė. Tačiau pažvelgę į automobilio saloną, VSAT pareigūnai išvydo keturis svetimšalius vyrus, iš kurių nė vienas neturėjo dokumentų. Jie prisistatė Sirijos piliečiais, nuo 22 iki 32 metų amžiaus.

Užsidirbti susigundžiusį varėniškį ir neteisėtus migrantus pasieniečiai sulaikė.

Tyrimo metu paaiškėjo, jog šie Sirijos piliečiais prisistatantys vyrai į Latviją pateko neteisėtai kirtę sieną iš Baltarusijos. Pasinaudodami gabentojo paslaugomis, jie iš Latvijos per Lietuvą ir Lenkiją planavo pasiekti vieną iš Vakarų Europos valstybių.

Vairuotojas pasieniečiams prisipažino, kad už jų nugabenimą iš Latvijos į Lenkiją jis turėjo gauti 3 200 dolerių atlygį.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką numatytas laisvės atėmimas iki 8 metų.

Sulaikyti keturi sirais pasivadinę vyrai laikinai apgyvendinti viename Varėnos pasienio rinktinės padalinių. Artimiausiu metu jie bus perduoti Latvijos pasieniečiams.

Po apklausos vairuotoją, skyrus jam kardomąją priemonę – dokumento paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti, VSAT pareigūnai paleido.

Automobilis laikinai saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.