Už nedalyvavimą riaušių bylos posėdžiuose baudomis nubausta advokatė ir trys kaltinamieji

Riaušių prie Seimo bylą nagrinėjantis Vilniaus miesto apylinkės teismas už nedalyvavimą posėdžiuose piniginėmis baudomis nuo 300 iki 500 eurų nubaudė advokatę ir tris kaltinamuosius.

Teismas už nedalyvavimą posėdžiuose piniginėmis baudomis nuo 300 iki 500 eurų nubaudė advokatę ir tris kaltinamuosius.<br>ELTA / D.Labučio nuotr
Teismas už nedalyvavimą posėdžiuose piniginėmis baudomis nuo 300 iki 500 eurų nubaudė advokatę ir tris kaltinamuosius.<br>ELTA / D.Labučio nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2024, 5:59 PM, atnaujinta Mar 26, 2024, 6:00 PM

„Už nedalyvavimą 2024 m. kovo 19 ir 20 d. teisiamuosiuose posėdžiuose, kaltinamajam Chaidakevičiui Gediminui ir advokatei Raimondai Venckutei, priimta nutartimi paskirtos 10 MGL (500 (penkių šimtų) Eur) dydžio baudos; o kaltinamiesiems Kamarovui Žydrūnui ir Almantui Bimbai – paskirtos 6 MGL (300 (trijų šimtų) Eur) dydžio baudos“, – antradienį Eltai pranešė teismo atstovas Giedrius Janonis.

Be pateisinamos priežasties neatvykstantys kaltinamieji teismo baudžiami nuolat, kiekvieną posėdį kolegija paskelbia, kokias baudas skiria į posėdžius neatvykusiems kaltinamiesiems. Šiuo metu per posėdžius apklausiami bylos liudytojai.

ELTA primena, kad 2021 m. riaušių prie Seimo byloje kaltinimai yra pateikti 87 asmenims – daugiausia dėl dalyvavimo riaušėse, pasipriešinimo policininkams ar kitiems viešojo administravimo funkcijas atliekantiems asmenims, provokavimo viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip šiurkščiai pažeisti viešąją tvarką. Vienam asmeniui pareikšti kaltinimai dėl riaušių organizavimo bei viešų raginimų viešai pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą.

Tarp kaltinamųjų yra anksčiau teistas, įvairiuose protestuose ne kartą dalyvavęs Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas, taip pat protesto akcijose ne kartą dalyvavęs A. Lobovas, iš Vilniaus „Juventos“ gimnazijos atleista mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė, kovinio sporto atstovas Arnoldas Misiūnas.

Kaip anksčiau skelbė teisėsauga, baudžiamąją bylą sudaro 136 tomai. Šioje byloje 27 asmenys pripažinti nukentėjusiaisiais, iš kurių net 23 – policijos ir Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnai. Keturi nukentėjusieji pareiškė civilinius ieškinius atlyginti neturtinę žalą bendrai 24,5 tūkst. eurų sumai.

Civilinius ieškinius dėl turtinės žalos atlyginimo (viso 92,6 tūkst. eurų sumai) šioje byloje pareiškė Vilniaus teritorinė ligonių kasa, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyrius, Seimo kanceliarija, Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas bei VST.

2021 m. rugpjūčio 10 d. nuo ryto prie Seimo vykęs protestas prieš COVID-19 ribojimus išaugo į riaušes. Mitinguojantiems užblokavus Seimo įėjimus, pasitelkti VST ir riaušių malšinimo policijos pajėgos, kurios prieš protestuojančius panaudojo ašarines dujas, fizinę jėgą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.