Druskininkų pasieniečiai sulaikė 3 tūkst. pakelių cigarečių kontrabandą ir ją gabenusius asmenis

Druskininkų pasieniečiai ketvirtadienį sulaikė beveik 14 tūkst. eurų vertės 3 tūkst. cigarečių kontrabandą ir baltarusiškus rūkalus neteisėtai gabenusius du Lazdijų rajono bei vieną Alytaus rajono gyventojus.

Kontrabandinės cigaretės.<br>VSAT nuotr.
Kontrabandinės cigaretės.<br>VSAT nuotr.
Kontrabandinės cigaretės.<br>VSAT nuotr.
Kontrabandinės cigaretės.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 29, 2024, 6:14 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), ketvirtadienio rytą 22 ir 27-erių metų vyrus Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai pastebėjo ir sulaikė ties Latežerio kaimu. Pirminiais duomenimis, nustatyta, kad jie gabeno iš viso septynis polietileno plėvele apvyniotus nešulius, kuriuose rasta 1 640 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių rūkalų vertė siekia 6 768 eurus.

Sulaikytus lazdijiečius ir jų gabentas kontrabandines cigaretes VSAT pareigūnai pristatė į Druskininkų pasienio užkardą. Jau ne pirmą kartą kontrabandinius rūkalus gabenusiems vyrams gresia 5 760–6 000 eurų baudos.

Taip pat už buvimą valstybės sienos apsaugos zonoje be privalomo leidimo pasieniečiai jiems skirs įspėjimą arba baudą nuo 40 iki 90 eurų. Apklausę lazdijiečius, pasieniečiai juos paleido.

To paties ketvirtadienio vakarą kitai Druskininkų užkardos pasienio sargybai Jaskonių kaimo apylinkėse įkliuvo 28-erių Alytaus rajono gyventojas. Sulaikius alytiškį paaiškėjo, kad jis gabeno 1 640 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių rūkalų vertė siekia 6 937 eurus.

Vyras taip pat buvo pristatytas į Druskininkų užkardą ir apklaustas. Kaip ir lazdijiečių, jo Alytaus rajono gyventojo laukia 5 760–6 000 eurų bauda. Be to, jam teks atsakyti ir už tai, kad valstybės sienos apsaugos zonoje buvo be privalomo VSAT leidimo. Po apklausos kontrabandininkas paleistas.

Visos sulaikytos baltarusiškos cigaretės saugomos Druskininkų pasienio užkardoje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.