Girtas vairavęs ugniagesys gelbėtojas atleistas iš tarnybos

Policijos departamentas žiniasklaidai išplatino informaciją, kad sekmadienio ryte Kėdainių rajone policijos sustabdytam ugniagesiui gelbėtojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Dabar jau aišku, kad Kėdainių rajono ugniagesių komandoje dirbęs vyras atleistas iš tarnybos. Jam bus paskirta bauda ir atimta teisė vairuoti automobilį.

 Ugniagesys, alkotesteris.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Ugniagesys, alkotesteris.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Dmitrijus Kuprijanovas

Apr 19, 2024, 5:25 PM

Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai sekmadienio rytą vykdė reidą ties Aristavos kaimu. Čia buvo stabdomi visi iš eilės automobiliai ir tikrinamas vairuotojų blaivumas.

Apie 8 val. 5 min. sustabdytas automobilis „VW Passat“. Jį ne tarnyboje ir neuniformuotas vairavo Kėdainių rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos ugniagesys gelbėtojas. 47-erių vyrui nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,71 promilės alkoholio.

Gavo skaudžią pamoką

Ugniagesiui surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl vairavimo išgėrus. Transporto priemonių vairavimas, kai tai daro neblaivūs, ne mažiau negu 0,41 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės vairuotojai, užtraukia baudą vairuotojams nuo 800 iki 1,1 tūkst. eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 1 iki 1,6 metų.

Tačiau vyrui teko aiškintis ne tik pareigūnams, bet ir savo darbdaviams.

Ugniagesį atleido iš tarnybos

Viename Kėdainių rajono miestelyje ugniagesiu gelbėtoju vyras dirbo nepilnus metus – nuo praėjusių metų gegužės. Į darbą jis važinėjo iš kitos seniūnijos – visai kitos rajono pusės – kone pusšimtį kilometrų.

Gelbėtojas aiškino, kad lemtingą rytą po tarnybos jis užsuko pas draugus į vieną kaimą. Ten po šeštadienio vakaronės vyko pusryčiai. Būtent pusryčių metu su draugais vyras ir išgėrė taurelę. Jis aiškino nesijautęs girtas, tad drąsiai sėdęs prie vairo ir važiavęs namo.

Tačiau ties Aristava kelią jam pastojo pareigūnai. Čia vyro kelionė ir baigėsi.

Tiesa, jam baigėsi ne tik kelionė, bet ir darbas savivaldybės priešgaisrinėje tarnyboje, mat kitą dieną buvo priimtas sprendimas atleisti gelbėtoją iš pareigų.

Beje, pastarieji metai buvo itin nesėkmingi Kėdainių miesto ir rajono ugniagesiams gelbėtojams. Policijos reidų metu 2022–2023 metais prie vairo neblaivūs sustabdyti ir tarnybos neteko keturi ugniagesiai gelbėtojai.

Reikėtų pažymėti, kad visiems jiems nustatytas labai lengvas, ar vos vos leistiną ribą viršijantis girtumas. Ir tos dešimtosios promilės lėmė, kad ilgametę patirtį turintys vyrai neteko darbo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.