Telefoninis teroristas vėl grasino sprogimais šalies oro uostams – policijai didelio įspūdžio tai nepadarė

Šeštadienį vėl grasinta sprogimais šalies oro uostams. Tačiau policija, iš karto įvertinus grasinimus kaip melagingus, net neskelbė plano „Skydas“. Oro uostai buvo apžiūrėti jų neevakuojant, kaip ir tikėtasi, nieko įtartino nerasta.

Vilniaus oro uoste.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Vilniaus oro uoste.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2024, 9:25 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, balandžio 20 d. apie 18 val. 35 min. Vilniaus apskrities VPK ir Kauno apskrities VPK gavokol kas nenustatyto telefoninio teroristo pranešimus, kad Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Palangos oro uostuose yra padėti sprogmenys, kurie sprogs už 20 min. (arba už 2 val.).

Pranešimus policijos pareigūnai iš karto įvertino kaip galimai melagingus, tad planas „Skydas“ niekur įvestas nebuvo, žmonės iš oro uostų nebuvo evakuojami.

Pareigūnai kartu su oro uostų darbuotojais apžiūrėjo jų prieigas ir patalpas, tačiau įtartinų daiktų ar sprogstamųjų medžiagų nerasta.

Tai buvo jau antras toks grasinimas per dvi dienas. Penktadienį sprogimais grasinta Vilniaus ir Kauno oro uostams. Tąkart iš Kauno oro uosto buvo evakuota apie 100 keleivių.

Sprogmenų penktadienį irgi nebuvo rasta.

Jei norite plačiau paskaityti apie penktadienio įvykį, spauskite čia.

Šį karta surinkta įvykio medžiaga, sprendžiamas klausimas dėl ikiteisiminio tyrimo pradėjimo dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei ar valstybinės reikšmės objektui, kuris atitinka Civilinės saugos įstatyme nustatytus požymius, gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos pagalbos tarnybos, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.