VSAT pareigūnai dėl nusikaltimų ieškotus tris asmenis sulaikė oro uoste ir pasienyje su Baltarusija

Per dvi dienas pasieniečiai sulaikė tris asmenis, Lietuvoje ieškotus dėl, įtariama, padarytų nusikaltimų. Du iš jų buvo deportuoti iš Nyderlandų ir Danijos, o trečiasis įkliuvo pasienio su Baltarusija ruože, neturėdamas leidimo ten lankytis.

 Pasieniečiai sulaikė tris policijos ieškomus asmenis. <br> VSAT asociatyvi nuotr.
 Pasieniečiai sulaikė tris policijos ieškomus asmenis. <br> VSAT asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

VSAT

2024-04-23 16:52

Sekmadienį Adutiškio miestelyje (Švenčionių r.) tarnybą vykdę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Adutiškio pasienio užkardos pareigūnai patikrinti sustabdė automobilį „Audi A3“ su lietuviškais valstybinio numerio ženklais. Juo pasienyje su Baltarusija važiavo trys vyrai, iš kurių vienas keleivis neturėjo asmens tapatybę patvirtinančio dokumento. Pasieniečiai nustatė, kad šis nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis 48-erių Lietuvos pilietis neturi ir VSAT leidimo būti pasienio ruože esant paskelbtai valstybės lygio ekstremaliai situacijai. Negana to, VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad dėl padaryto nusikaltimo šio asmens ieško Vilniaus policija.

Už pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą vyrui pasieniečiai surašė administracinio nusižengimo protokolą, skirdami jam įspėjimą. Apie sulaikytą ieškomą asmenį VSAT pareigūnai informavo paieškos iniciatorių, vieną iš sostinės policijos komisariatų, ir vėliau perdavė jį atvykusiam konvojui.

Tą pačią dieną Vilniaus oro uoste nusileidus lėktuvui iš Amsterdamo, VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto pasienio užkardos pareigūnai sulaikė iš Nyderlandų už šios šalies įstatymų pažeidimus deportuotą 42-ejų Lietuvos pilietį. Paaiškėjo, kad prieš aštuonerius metus iš Lietuvos išvykusio vyro, tėvynėje kaltinamo padarius nusikaltimą, paiešką paskelbė Marijampolės policija. Jis buvo atvesdintas į Vilniaus oro uostos pasienio užkardos patalpas, o susisiekus su jo paiešką iniciavusiais policijos pareigūnais tą pačią dieną perduotas sostinės policijos konvojui.

Dar vieną pastaruoju metu Ispanijoje besislapsčiusį Lietuvos pilietį pasieniečiai Vilniaus oro uoste sulaikė pirmadienį. Tarp lėktuvo iš Danijos keleivių buvo ir 31-erių lietuvis, iš ten išsiųstas už šalies įstatymų pažeidimus. Tikrindami šio keleivio asmens dokumentus, pasieniečiai nustatė, kad už Lietuvoje padarytą nusikaltimą nuteisto, tačiau paskirtą bausmę vengiančio atlikti vyro ieško Vilniaus policija.

Jis buvo sulaikytas ir tą pačią dieną perduotas policijos pareigūnams.

Šiemet pasieniečiai jau sulaikė 175 asmenis (iš jų 136 – oro uostuose), kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos.

2023 m. tokių sulaikytųjų iš viso buvo 1 085, iš kurių 853 VSAT pareigūnai sulaikė oro uostuose. 2022 m. šie skaičiai buvo atitinkamai 1 520 ir 1 187.

Dauguma pernai sulaikytų asmenų (1 046, arba 96,4 proc.) turėjo Lietuvos pilietybę. Taip pat buvo sulaikyti 9 Baltarusijos ir 8 Jungtinės Karalystės bei dar 17-os valstybių piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.