Klaipėdos kriminalistai demaskavo kvaišalų platintojus – nusikaltimų gijos driekiasi ir ugdymo įstaigą

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje.

 Pareigūnai rado kvaišalų. <br> Policijos nuotr.
 Pareigūnai rado kvaišalų. <br> Policijos nuotr.
 Pareigūnai rado kvaišalų. <br> Policijos nuotr.
 Pareigūnai rado kvaišalų. <br> Policijos nuotr.
 Pareigūnai rado kvaišalų. <br> Policijos nuotr.
 Pareigūnai rado kvaišalų. <br> Policijos nuotr.
 Pareigūnai rado kvaišalų. <br> Policijos nuotr.
 Pareigūnai rado kvaišalų. <br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Klaipėdos AVPK

Apr 26, 2024, 9:22 AM, atnaujinta Apr 26, 2024, 9:29 AM

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. Palangos m. PK, gavus pranešimą apie vienoje iš Palangos ugdymo įstaigų besimokantį ir galimai narkotikais apsinuodijusį nepilnametį. Nustačius, kad kvaišalai įtariama buvo platinami nepilnamečiams, tolimesnis šio įvykio tyrimas buvo perduotas KPONTV.

Teisėsaugininkai išsiaiškino, kad prieš tai nepilnametis parūkė elektroninę cigaretę su skysčiu, turinčiu psichotropinių medžiagų, kuri vėliau buvo rasta ugdymo įstaigoje.

Nustatyta, kad su šiuo įvykiu galėjo būti susiję kiti, anksčiau neteisti, jaunuoliai, gyvenantys Palangoje – 16 m. ir 19 m. tos pačios ugdymo įstaigos moksleiviai bei individualią veiklą vykdęs 20 m. vaikinas.

2023 m. spalio mėn. uostamiesčio pareigūnai Palangoje sulaikė jau minėtą 19 m. vaikiną, pas kurį rasta narkotinė medžiaga – kanapės bei smulkintuvas. Atlikus kratą jo gyvenamojoje vietoje, policijos pareigūnai rado psichotropinės medžiagos.

Tą pačią dieną KPONTV pareigūnai Palangoje sulaikė kanapes 19 m. vaikinui įtariama platinusį 24 m., anksčiau už vagystes teistą, niekur nedirbantį, palangiškį, pas kurį taip pat rasta kanapių.

2023 m. lapkričio mėn. Palangoje, Sodų g., policijos pareigūnai sulaikė kanapes 24 m. vaikinui įtariama platinusį 28 m., niekur nedirbantį Palangos miesto gyventoją. Atlikus kratą šio, anksčiau už nusikalstamas veikas, susijusias su neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis ir jų platinimu, teisto, asmens gyvenamojoje vietoje, rasta kanapių, psichotropinės medžiagos, elektroninės svarstyklės bei smulkintuvas.

2024 m. vasario mėn., atlikę kratą jau minėto 20 m. vaikino gyvenamojoje vietoje, pareigūnai rado garinimui skirto skysčio su psichotropinėmis medžiagomis bei smulkintuvą.

Kitą dieną, atlikus kratą aukščiau minėto 16 m. Palangos moksleivio gyvenamojoje vietoje, rasta elektroninėms cigaretėms skirto skysčio su psichotropinėmis medžiagomis.

Iš viso įtarimai tyrime pareikšti penkiems asmenims.

20 m. vaikinui pareikštas įtarimas dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams bei neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis.

24 m. asmeniui pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti.

28 m. vyrui pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti bei neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis.

16 m. ir 19 m. jaunuoliams pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo nedideliu narkotinių (psichotropinių) medžiagų kiekiu be tikslo jas platinti.

24 m. ir 28 m. įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Vėliau jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Kitiems trims įtariamiesiems paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 8 metų.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams numatytas laisvės atėmimas nuo 3 iki 12 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?