Teismui perduota Alytaus ligoninės vairuotojo byla – klastojo kelionių lapus

Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Virgilijus Lazauskas su kaltinamuoju aktu teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Alytaus ligoninės vairuotojas galimai klastojęs kelionių lapus kaltinamas sukčiavimu.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Apr 26, 2024, 4:07 PM

Baudžiamosios bylos duomenimis, laikotarpiu nuo 2019 m. sausio iki 2021 m. rugsėjo mėnesio vienas Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninės vairuotojas kaltinamas dviejų reanimobilių ir vieno automobilio kelionės lapų klastojimu. Vyras galimai apgaule savo naudai įgijo svetimą didelės vertės turtą – kurą – už daugiau kaip 37,5 tūkst. eurų sumą.

35 metus ligoninėje dirbęs vyras, pildydamas kelionės lapus, įrašė į juos tikrovės neatitinkančius duomenis – neįvykusius maršrutus ir ridą, kurie neatitiko automobilyje įrengtos GPS sistemos duomenų. Tokiu būdu vairuotojas padidindavo transporto priemonių kuro sąnaudas, suklastotus kelionės lapus pateikdavo buhalterinę apskaitą tvarkančiam darbuotojui, kuris, nieko neįtardamas, nepagrįstai nurašydavo kurą.

Už tai, kad apgaule savo naudai įgijo svetimą Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninei priklausantį didelės vertės, viršijančios 400 MGL, bet neviršijančios 900 MGL, turtą ir klastojo automobilių ridas, buvusiam darbuotojui pareikšti kaltinimai dėl sukčiavimo ir transporto priemonės ridos suklastojimo.

Anksčiau neteistas Alytaus miesto gyventojas nepripažįsta savo kaltės dėl abiejų nusikalstamų veikų.

Minėta ligoninė šioje baudžiamojoje byloje yra pareiškusi civilinį ieškinį daugiau kaip 34 tūkst. eurų sumai.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroro nutarimu, kaltinamajam ir jo sutuoktinei priklausančiam turtui yra skirtas laikinas nuosavybės teisės apribojimas.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Alytaus apylinkės teismo Alytaus rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.