Kalėjime jau sėdintis vyras įklampino ir klaipėdietę – abiems gresia iki 15 metų kalėjimo

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje 47-erių metų vyras ir 21-erių metų moteris kaltinami neteisėtai disponavę labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu. Kaltinamiesiems gresia ilgi metai nelaisvės.

Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2024-05-06 13:45

Remiantis atlikto tyrimo duomenimis, iš Tauragės rajono kilęs kaltinamasis, atlikdamas laisvės atėmimo bausmę, susitarė su klaipėdiete įvykdyti labai sunkų nusikaltimą. Įtariama, kad iš įkalinimo įstaigos veikęs vyras suorganizavo narkotinės medžiagos – karfentanilio – įsigijimą iš ikiteisminio tyrimo metu nenustatyto asmens, kuris minėtą medžiagą paslėpė sutartoje vietoje.

Slėptuvės koordinates 47-erių vyras perdavė laisvėje veikusiai savo pažįstamai, kuri paėmė ten paslėptus kvaišalus. Manoma, kad moteris pagal nuteistojo nurodymus kvaišalus parsigabeno ir laikė savo namuose.

Pernai rugsėjį teisėsaugos pareigūnams patikrinus Klaipėdos gyventojos namus, kratos metu buvo rastas labai didelis kiekis – ne mažiau kaip 0,668 g – karfentanilio. Pažymėtina, kad net ir labai nedideli šios medžiagos kiekiai yra pavojingi ją vartojančių asmenų sveikatai ar gyvybei, nes galimi perdozavimai bei stiprūs organizmo apnuodijimai.

Abiems pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu. Už tai gali būti baudžiama laisvės atėmimu nuo 10 iki 15 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.