Kurioziška situacija: du vairuotojai vairavo tą patį sunkvežimį neturėdami teisės vairuoti tos kategorijos transporto priemones

Pranešimas apie galimai neblaivų sunkvežimio MAN vairuotoją Vilniuje, Apkasų g., gautas trečiadienį apie 10 val. 30 min. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus ekipažas netrukus nurodytą sunkvežimį sustabdė toje pačioje gatvėje. Paaiškėjo, kad sunkvežimio vairuotojas (gim. 1963 m.) yra blaivus, tačiau neturi teisės vairuoti šios kategorijos transporto priemones.

Pareigūnai stabdo transporto priemonę.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pareigūnai stabdo transporto priemonę.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilniaus apskrities VPK

2024-05-15 17:31

Policijos pareigūnai vairuotojui surašė administracinio nusižengimo protokolą.

Patikrinimo metu taip pat nustatyta, kad šis sunkvežimis priklauso vienai įmonei, tačiau jį vairavęs šešiasdešimtmetis vairuotojas šioje įmonėje nedirba. Vyras teisinosi, kad smėlį vežęs iš Vilniaus r., Galgių kaimo, į Vilnių, krovinio važtaraščio neturįs, nes jam niekas jo nedavė. Dirbo be atlygio, nes norėjo pagelbėti kaimynui.

Sunkvežimio pasiimti atvyko įmonės vadovas (gim. 1986 m.). Jis aiškino, kad darbuotojui neišėjus į darbą, paprašęs kaimyno padaryti vieną reisą, važtaraščio nebuvo, nes darbe nepasirodęs vairuotojas juos pasiėmęs su savimi.

Apie 11 val. 40 min. Ulonų g. kelių policijos ekipažas vėl sustabdė tą patį sunkvežimį, nes paaiškėjo, kad jį perėmęs vairuoti įmonės vadovas taip pat neturi teisės vairuoti šios kategorijos transporto priemones. Trisdešimt septynerių metų amžiaus vairuotojui taip pat surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.