Teismui perduota byla dėl bandymo į Šiaulių kalėjimą atsisiųsti kvaišalų

Prieš teismą stos psichotropinių medžiagų kontrabanda ir pasikėsinimu disponuoti dideliu jų kiekiu kaltinamas ne kartą teistas 32-ejų vyras. Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Violeta Bartušienė surašė kaltinamąjį aktą ir perdavė teismui šią baudžiamąją bylą.

Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

May 17, 2024, 12:26 PM

Ikiteisminį tyrimą atlikę Lietuvos kalėjimų tarnybos pareigūnai nustatė, kad Šiaulių kalėjime suimtas teisiamasis praėjusių metų rugpjūtį, manoma, organizavo ir įvykdė didelio kiekio sintetinio kanabinoido kontrabandą bei pasikėsino įgyti ją.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis paprašė, kad kitas asmuo Jungtinėje Karalystėje nupirktų ir į Lietuvą atsiųstų psichotropinės medžiagos. Buvo sutarta, kad pastarasis už atlygį kaltinamajam psichotropinę medžiagą supurkš į A4 formato popieriaus lapus ir atsiųs jam į kalėjimą Šiauliuose. Nustatyta, kad kiek daugiau nei 1,5 g psichotropinės medžiagos pasiekė Šiaulių kalėjimą, kur kvaišalai buvo paimti Lietuvos kalėjimų tarnybos pareigūnų.

Baudžiamasis kodeksas 2601 straipsnio 4 dalyje už psichotropinių medžiagų kontrabandą numato laisvės atėmimą nuo 4 iki 12 metų, o 260 straipsnio 2 dalyje – nuo 8 iki 10 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.