Biržų rajone motociklo nesuvaldęs 14-metis – ligoninėje

Pas giminaičius Biržų rajone besisvečiuojančiam 14-mečiui vilniečiui liūdnai baigėsi bandymas pasivažinėti pievomis  motociklu. Paauglys trenkėsi į ganykloje gyvuliams girdyti pastatytą metalinę talpą. Tai jau antra nelaimė Biržų rajone per kelias dienas, kai panašiomis aplinkybėmis avarijoje susižaloja nepilnametis. Prieš tai sunkią stuburo traumą patyrė 17-metis mažeikiškis, nesuvaldęs ką tik pasiskolinto keturračio. Abu nepilnamečiai teisės vairuoti šių pernelyg jiems galingų transporto priemonių neturėjo.

Kelionė šiuo sportiniu motociklu "Yamaha" paaugliui baigėsi liūdnai.<br>Biržų r. PK
Kelionė šiuo sportiniu motociklu "Yamaha" paaugliui baigėsi liūdnai.<br>Biržų r. PK
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jul 24, 2012, 2:01 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:44 PM

Nelaimė Pasvaliečių kaime įvyko sekmadienio vakare. Pas giminaičius atostogaujantis 14-metis vilnietis nusprendė pasivažinėti jų turimu krosiniu motociklu „Yamaha“, nors teisės vairuoti šio 125 kubinių centimetrų galios motociklo neturėjo. Iš pradžių giminaičiai girdėjo po apylinkes važinėjančio motociklo variklio riaumojimą, o vėliau jis nutilo ir pasigirdo pagalbos šauksmai.

Paaiškėjo, kad paauglys trenkėsi į pievoje gyvuliams girdyti atitemptą metalinę vandens talpyklą. Per avariją jam buvo sunkiai sužalota koja. Iškviesti medikai nustatė jam kojos kelio girnelės atvirą lūžį. Iš pradžių Biržų ligoninėje suteikus būtiną pirminę pagalbą, vėliau paauglys išvežtas tolimesniam gydymui į Santariškių klinikas Vilniuje.

Dar sunkesnę traumą panašiomis aplinkybėmis Biržuose prieš kelias dienas patyrė 17-metis Mažeikių gyventojas.

Pas giminaičius biržiečius pasisvečiuoti iš Mažeikių atvažiavęs savo motociklu, vaikinas susižalojo liepos 19 dienos vakare. Apie 18 val. Astrave jis susitiko pažįstamą, važiuojantį keturračiu motociklu „Polaris Sportsman 500“. Vaikinai nusprendė išbandyti vienas kito motociklą ir jais susikeitė. Tačiau mažeikiškis sėkmingai keturračiu nuvažiavo vos 50 metrų.

Įtariama, kad žvirkelyje nepilnametis nesuvaldė galingo keturračio, todėl šis nulėkė nuo kelio ir apvirto. Per avariją vaikinas patyrė sunkią stuburo traumą. Pirminiais duomenimis, jam lūžo kaklo slankstelis, buvo pažeistas stuburo nervas, todėl mažeikiškis nebegalėjo valdyti nei rankų, nei kojų.

Iš pradžių sužeistasis buvo išvežtas į Panevėžio respublikinę ligoninę, o vėliau tolesniam gydymui pervežtas į Kauno klinikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.