Paaiškėjo per avariją Švedijoje žuvusių lietuvių tapatybės

Praėjusį ketvirtadienį Švedijos kelyje įvykusi avarija nusinešė trijų jaunų vyrų gyvybes. Du telšiškiai ir šiaulietis žuvo vietoje, ketvirtasis keleivis - Telšių gyventojas Andrius Kreišmonas - vis dar komos būklės. Kaip portalui teigė jo draugai, vyras išvyko į Švediją ieškoti darbo, tačiau atplaukęs keltu jau po kelių valandų pateko į avariją. Nelaimė įvyko, kai priešais važiavęs vilkikas, į kelią išbėgus elniui, staiga pristabdė. Į jį dideliu greičiu trenkėsi lietuvių vairuojamas mikroautobusas.

Telšiškiai J. Alvinskas ir V. Polius į gimtinę sugrįš karstuose.<br>Asmeninio archyvo
Telšiškiai J. Alvinskas ir V. Polius į gimtinę sugrįš karstuose.<br>Asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jul 24, 2012, 12:51 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:03 PM

Kol pareigūnai aiškinasi, kur Airijoje registruotu automobiliu skubėjo emigrantai iš Lietuvos, aukų artimieji išvyko į Švediją rūpintis palaikų pargabenimu į Lietuvą.

Tragedija sukrėtė Telšių Žemaitės gimnazijos bendruomenę. Skubiai pradėta rinkti aukas gimnaziją ką tik baigusio Justo Alvinsko palaikams į tėvynę pargabenti.

Į Švediją atpažinti vienturčio sūnaus kūno išvyko kitoje Telšių gimnazijoje matematiką dėstanti Justo mama. Moteriai tenka išgyventi jau antrą didelę šeimos tragediją – sūnui dar negimus, žuvo jo tėvas.

Justo bendraklasiai ir jų tėvai nesvarstydami puolė padėti žuvusio vaikino artimiesiems. Pirmadienį į Žemaitės gimnaziją vienas po kito važiavo žmonės.

Jau po kelių valandų aukų dėžutėje buvo surinkta daugiau kaip 5 tūkst. litų.

Liepos 13-ąją, penktadienį J. Alvinskas kartu su klasės draugais atsiėmė brandos atestatą, dar suspėjo pasilinksminti Plungės rajone vykusiame išleistuvių vakarėlyje.

Vaikinas planavo studijuoti Klaipėdos universitete, tačiau vasarą nusprendė ne ilsėtis, o užsidirbti būsimoms studijoms. Klasės auklėtoja Rima Misiūrienė sakė, kad ši nelaimė pribloškė visus, tad padėti be sūnaus likusiai mamai panoro ne tik šios, bet ir kitų miesto ugdymo įstaigų moksleiviai, jų tėvai, pedagogai, sukruto miesto bendruomenė.

Kaip Justas atsidūrė kitų vyrų kompanijoje ir ką jie kartu veikė, kol kas nežinoma. Kai kurie iš žuvusiųjų buvo užmezgę virtualią draugystę socialiniame tinkle „Facebook“.

„Justas buvo labai linksmas, draugiškas vaikinas, jam niekada netrūko draugų. Apie avariją sužinojau penktadienio rytą, bet iki šiol negaliu atsitokėti, vis prisimenu jo gražią šypseną“, - atsiduso R. Misiūrienė.

Jos žiniomis, Švedijoje dirba Justo dėdė, pas kurį vaikinas ir buvo apsistojęs.

Gimnazijos moksleiviai ir pedagogai kol kas nežino, kada galės atsisveikinti su J. Alvinsku. Palaikų pargabenimas gali užtrukti kelias savaites.

Kiti žuvę vyrai – Vitalijus Polius ir šiaulietis Stanislovas Ruškus bei ligoninėje gulintis A. Kreišmonas vyresni, jiems 26-27 metai.

Norintys ir galintys materialiai paremti J. Alvinsko palaikų pargabenimą į Lietuvą, gali paaukoti lėšų į asmeninę žuvusiojo mamos Irmos Alvinskienės sąskaitą LT157300010031347373.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.