Panevėžio rajone kartu su traktoriumi paskendo vyras

Panevėžio rajone Raguvos seniūnijoje esančiame Užunevėžių kaime į tvenkinį įvažiavo traktorius. Jo kabinoje buvęs 43 metų vyras žuvo. Teritoriją, kurioje įvyko nelaimė, vietiniai laiko užkeikta vieta.

Nelaiminga vieta pareikalavo naujos aukos.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Nelaiminga vieta pareikalavo naujos aukos.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jul 28, 2012, 4:25 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:52 PM

Nelaimė įvyko penktadienio popietę. Panevėžietis Skirmantas S. buvo atvykęs pas Užunevėžių kaime gyvenančią savo motiną. Vyras traktoriumi tvarkė jam priklausančioje žemėje esančio vandens telkinio pakrantę.

Jis norėjo iš vandens ištempti jame įkritusius išpjautus medžius. Manoma, kad važiuodamas atbuline eiga, Skirmantas S. nesuvaldė traktoriaus. Šis atbulas įslydo į vandenį ir apvirto. Tvenkinio gylis siekia daugiau, nei 3 metrus.

Nelaimė buvo pastebėta praėjus maždaug valandai. Traktorininko motina sunerimo, kad kurį laiką nebegirdi variklio garso ir nebemato paties traktoriaus. Jos namas yra maždaug už 150 metrų nuo tvenkinio. Nuėjusi į pakrantę, moteris jame pamatė iš vandens kyšantį tik galinį ratą.

Buvo skubiai iškviesti ugniagesiai gelbėtojai ir narai. Šie panirę po vandeniu rado uždarytoje traktoriaus kabinoje nuskendusį vyrą. Išdaužę durelių stiklą, jie ištraukė skenduolį.

Raguvos seniūnas Juozas Skorulskis sakė, kad šioje maždaug pusės kvadratinio kilometro teritorijoje palyginti dažnai kartojasi tragiškos nelaimės. Čia įvairiomis aplinkybėmis jau yra žuvę penki žmonės.

Prieš dvejus metus nelaimingoje teritorijoje buvo pastatytas ir pašventintas kryžius. Jį pastatę Užunevėžių krašto žmonės tikėjosi, kad nelaimės liausis. Tačiau šiais metais nelaiminga laikoma vieta ir vėl pareikalavo aukos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.