BMW įskriejo į Botanikos parką

Vilnietis Vykintas Macevičius vairuotojo pažymėjimu džiaugėsi vos pusantro mėnesio. Vakar Palangoje automobiliu pro pėsčiųjų vartelius įskriejęs į Botanikos parką ir pabėgęs jis teisę vairuoti automobilį praras mažiausiai trejiems metams.

BMW į šipulius sudaužė užrakintus Botanikos parko vartus ir ant žemės paguldė įbetonuotą kelio ženklą.<br>E. Kazlaučiūnaitė
BMW į šipulius sudaužė užrakintus Botanikos parko vartus ir ant žemės paguldė įbetonuotą kelio ženklą.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Aug 7, 2012, 10:13 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:13 PM

Apie Birutės gatvės pabaigoje Botanikos parko vartelius sulaužiusį ir į pėsčiųjų taką įlėkusį automobilį BMW 318 policijai praeiviai pranešė apie 8 valandą.

Atvykę pareigūnai išvydo keliolika metrų į parko teritoriją įlėkusį ir į medį įsirėmusį automobilį. Pažeidėjo avarijos vietoje nebuvo. Iš po automobilio priekio kyšojo nulenktas stulpas su pėsčiųjų tako kelio ženklu.

Į parką įskriejęs vairuotojas iš įvykio vietos mėgino išvažiuoti po galiniais mašinos ratais pakišdamas rankšluosčius.

Tačiau jam tai nepavyko, nes automobilis pakibo ant sulenkto stulpo. Be to, smūgio metu buvo nulaužtas kairiojo rato lankstas ir prakirsta padanga.

Prieš 20 metų pagamintas automobilis priklauso 39 metų vilnietei Irenai Puzerienei. Pareigūnams susisiekus su ja moteris pažadėjo, kad mašinos vairuotojas pats atvyks į policiją.

Prieš pietus Palangos policijos komisariate pasirodė vilnietis 19-metis V. Macevičius ir prisipažino padaręs avariją.

Birželio 23 dieną teisę vairuoti mašiną įgijęs jaunuolis teisinosi, kad lyjant lietui jis nepastebėjo, jog baigėsi gatvė, ir rėžėsi į Botanikos parko vartelius.

Vilnietis dievagojosi buvęs blaivus, o iš įvykio vietos pabėgo, nes išsigando.

Vaikinui ne tik bus skirta nuo 3 iki 4 tūkst. litų bauda, jis ilgam praras teisę vairuoti automobilį, bet ir turės padengti kelių tūkstančių litų Botanikos parkui padarytą žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.