Jurbarke neblaivi karė partrenkė ir mirtinai sužalojo dviratininkę (atnaujinta)

Pirmadienio vakarą Jurbarko rajone įvyko skaudi avarija. Prie automobilio vairo sėdusi neblaivi karė partrenkė ir mirtinai sužalojo dviračiu važiavusią moterį.

Taip adrodo dviratis ir automobilis po susidūrimo.<br>R. Žalgevičius
Taip adrodo dviratis ir automobilis po susidūrimo.<br>R. Žalgevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2012, 3:46 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:55 PM

Nelaimė atsitiko 19 val. 22 min. Lietuvos kariuomenės Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono karė vyresnioji eilinė L. D., būdama neblaivi, kelyje Jurbarkas-Butkaičiai-Paviščionys partrenkė ir mirtinai sužalojo dviratininkę.

Pasak policijos, per nelaimę žuvo 1950 metais gimusi B. G., automobilį „Volkswagen Passat“ vairavusiai L. D. nustatytas 3,18 promilės girtumas.

Bataliono viešųjų ryšių karininkas kapitonas Rokas Jonikas sakė, kad 1982 metais gimusi L. D. dviratininkę partrenkė ne tarnybos metu - karė neblaivi automobilį vairavo per savo atostogas. Jo žiniomis, L. D. per nelaimę nenukentėjo.  

Šiuo metu vyr. eil. L. D. yra sulaikyta. Artimiausiu metu karė bus atleista iš tarnybos.

Portalas jurbarkosviesa.lt praneša, kad tai - ne pirmas kartas, kai L. Dikšaitė įkliūva neblaivi. Jai iki šiol galioja nuobauda už vairavimą išgėrus. Naujametę naktį policijos sustabdytai neblaiviai moteriai buvo atimta teisė vairuoti. Pasak portalo, ji neblaivi prie vairo buvo sulaikyta ir 2007-aisiais.

KAM Viešųjų ryšių departamentas patvirtino, kad dėl to, jog vairavo neblaivi, šiais metais L. Dikšaitė buvo gavusi tarnybinę nuobaudą - tris mėnesius jai buvo mokamas sumažintas atlyginimas.

Po šio įvykio užuojautą aukos artimiesiems pareiškė Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė ir Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius. Jie reiškia gilią užuojautą Jurbarko rajone žuvusios dviratininkės šeimai ir atsiprašo dėl itin neatsakingo karės elgesio.

Krašto apsaugos ministrė ir kariuomenės vadas dar kartą išsako griežtą poziciją dėl alkoholio vartojimo. Alkoholio vartojimas tarnyboje ar vairavimas neblaiviems užtraukia pačią griežčiausią bausmę – atleidimą iš tarnybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.