Specialistai tiria, kodėl vestuvių dalyviai apsinuodijo Vilniaus restorane

Iš Vilniaus visuomenės

Daugiau nuotraukų (0)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-08-24 17:59, atnaujinta 2018-03-17 04:18

Kol kas dėl panašių sveikatos sutrikimų: karščiavimo iki 39,5 laipsnių, viduriavimo, pykinimo, vėmimo, silpnumo, raumenų skausmų į medikus kreipėsi du asmenys, tačiau manoma, kad sunegalavusiųjų gali būti ir daugiau.

Tyrimo metu išsiaiškinta, kad susirgę asmenys rugpjūčio 18 d. dalyvavo vestuvių pobūvyje, kuris vyko restorane Vokiečių gatvėje.

Restorane atlikto patikrinimo metu nustatyta, kad gamindami maistą restorano darbuotojai nesilaiko visų savikontrolės procedūrų, maistas neapsaugomas nuo užteršimo, dėl to kyla kryžminės taršos pavojus, trūksta dezinfekcinių priemonių.

Vilniaus VMVT viršininko pavaduotojos Vaidos Barkovskienės teigimu, tyrimą apsunkina tai, kad pobūvyje buvo vaišinamasi ne tik restorane pagamintais patiekalais, bet ir pačių dalyvių atsineštais tortais.

„Todėl negalime atmesti galimybės, kad taršos šaltinis buvo greitai gendantys konditerijos gaminiai. Visas aplinkybes žinosime gavę restorano patiekalų bei darbinių paviršių ir inventoriaus plovinių laboratorinių tyrimų rezultatus“, - sakė ji.

Kol vyksta tyrimas, restorano veikla laikinai sustabdyta. Įmonei nurodyta nedelsiant atlikti maisto tvarkymo patalpų plovimą ir dezinfekciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.