Orkestro muzikantui – automobiliu per kojas

Palangos orkestro tradicija vakarais kurorto gatvėmis žygiuoti iki Botanikos parko patinka ne visiems. Neapsikentęs lėto tempo kolonos gale riedantis automobilis muzikantams ėmė važiuoti ant kojų.

Mašinos priekiu į kojas pastumtam orkestro muzikantui R. Gaubogiui teko išklausyti nekantrių poilsiautojų keiksmų.<br>R. Vaineikytė-Neniškienė
Mašinos priekiu į kojas pastumtam orkestro muzikantui R. Gaubogiui teko išklausyti nekantrių poilsiautojų keiksmų.<br>R. Vaineikytė-Neniškienė
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus ("Lietuvos rytas")

Aug 27, 2012, 9:26 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:32 AM

Mašinos priekiu į kojas pastumtam orkestro muzikantui R. Gaubogiui teko išklausyti nekantrių poilsiautojų keiksmų.

Muzikantus šokiravęs incidentas įvyko ketvirtadienį pavakare. Po 18 valandos žygiuojant S. Dariaus ir S. Girėno gatve ant grojančių orkestrantų ėmė važiuoti iš galo riedanti mašina.

Iš pradžių nekantraujantis automobilio vairuotojas signalizavo muzikantams, kad jie pasitrauktų.

Po to visiškai priartėjo prie kolonos ir gale einantį mušamųjų instrumentų grupės muzikantą Raimondą Gaubogį automobilio priekiu ėmė stumti į kojas.

Įvažiavo į orkestro vidurį

„Smūgis nebuvo toks stiprus, kad vyras parkristų, tačiau automobilio kontaktas į muzikanto kojas buvo”, – pasakojo incidentą mačiusi iš Palangos kilusi architektė Rūsna Vaineikytė-Neniškienė.

Gale einantiems muzikantams pasitraukus automobilis net buvo įvažiavęs į orkestro kolonos vidurį.

Orkestrui sustojus iš automobilio išlipo apie 30 metų vairuotojas su keleive moterimi ir apšaukė muzikantus, kad jie trukdo važiuoti gatve.

Iki rotondos, kurioje orkestras koncertuoja, buvo likę apie 100 metrų.

Paaiškinimų nesiklausė

„Eidamas orkestro priekyje nemačiau, kas vyksta kolonos gale. Tik išgirdau, kad nustojo groti mušamieji.

Priėjęs prie vairuotojo mėginau paaiškinti, kad vyksta miesto renginys, o orkestro žygiavimas gatve yra daugiametė kurorto tradicija.

Tačiau agresyviai nusiteikusi pora manęs negirdėjo”, – pasakojo orkestro vadovas ir savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Vygantas Rekašius.

Už gatvėje sustojusio orkestro pardėjo rikiuotis automobilių kolona, be to, jau netrukus turėjo prasidėti koncertas, todėl muzikantai iškviestos policijos nebelaukė.

Policija pasigedo leidimo

Dar labiau orkestro vadovą nustebino Palangos kelių policijos vyresniojo specialisto Ričardo Vinciūno priekaištai, kad gatve žygiuojantis orkestras privalėjo gauti savivaldybės leidimą ir apie renginį pranešti policijai.

„Savavališkai pėsčiųjų kolona negali žygiuoti važiuojamąja kelio dalimi”, – sakė pareigūnas.

„Vasaros metu orkestras į koncerto vietą rotondoje beveik kilometrą grodamas Birutės alėja bei S.Dariaus ir S.Girėno gatve eina kiekvieną ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį.

Tai vyksta jau daugelį metų. Šios orkestro eitynės yra laukiamos poilsiautojų. Maršrutą ir laiką gerai žino policija.

Jei pareigūnams rūpi eismo saugumas, galėjo mus ir palydėti. Patys to neprašėme, nes iki šiol tokių incidentų nepasitaikė. Jei iš galo ir važiuoja automobiliai, jų vairuotojai keliolika minučių pakentėdavo ir riedėdavo mums iš paskos.

Be to, orkestro žygiavimas gatve yra miesto savivaldybės renginys. Savivaldybė pati sau leidimo neišduoda”, – sakė V. Rekašius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.