Iš gyvenimo pasitraukė tualete

Krakių miestelio (Kėdainių r.) gyventojas 56 metų A. D. gyvenimą baigė Kėdainių poliklinikos Priklausomybės ligų ir psichiatrijos skyriaus tualete. Vyras turėjo bėdų dėl psichikos.

Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Kasparavičė („Lietuvos rytas“)

2012-09-07 08:41, atnaujinta 2018-03-16 22:00

Į Kėdainių policijos komisariatą trečiadienį prieš pietus užsukęs Krakių miestelio gyventojas A.D. tikino norįs pasikalbėti su policijos komisariato vadovu Dainiumi Dobilu.

Pareigūnui kėdainiškis parašė pareiškimą, kad jį kažkas seka, kad jo galvoje įmontuota kažkokia mikroschema, ir pasiskundė nuolat girdintis keistus balsus.

Išgirdę tokius vyriškio nusiskundimus pareigūnai iškvietė Kėdainių ligoninės greitosios pagalbos medikus.

„Krakiškis buvo ramus, bet medikus iškvietėme suabejoję jo psichikos sveikata. Neatlikome jo asmens apžiūros ir neiškrėtėme kišenių, nes jis atvyko ne kaip įtariamasis, o kaip pareiškėjas”, – sakė Kėdainių rajono policijos komisariato viršininkas D. Dobilas.

Medikai, lydimi policininkų, nuvežė A. D. į Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centrą.

Apžiūrėję vyrą medikai nutarė siųsti jį gydytis į Kauno Marių ligoninę Žiegždriuose.

Gydytojams paruošus siuntimą ir visus reikiamus dokumentus, į Žiegždrius A. D. turėjęs gabenti greitosios pagalbos automobilis dar nebuvo atvykęs, todėl ligonio kartu su policininkais buvo paprašyta palaukti koridoriuje.

Iš A. D. buvo paimtas peilis, bet niekam net netoptelėjo mintis, kad jis gali turėti ir šaunamąjį ginklą.

Laukiant greitosios A. D. pasiprašė į čia pat esantį tualetą. Jam ten nuėjus nuaidėjo šūvis. Policijos pareigūnams įpuolus į tualetą, A. D. kraujo klane gulėjo prie klozeto. Jo smilkinyje žiojėjo šautinė žaizda, o šalia gulėjo revolveris, kuris buvo laikomas nelegaliai. Maždaug po valandos A. D. mirė.

Iki šiol policijai A.D. buvo žinomas tik kaip nuolat nepagrįstus skundus rašydavęs krakiškis, dažnai varstydavęs Kėdainių policijos komisariato duris.

Priežastys nežinomos

Prieš savaitę, ketvirtadienį vakare, Akademijos miestelyje (Kėdainių r.) daugiabučio namo kieme rastas 49 metų V. J. lavonas su šautine žaizda galvoje.

Vyro laukianti žmona išgirdo, kaip į kiemą įvažiavo automobilis, o po kelių akimirkų ji išgirdo šūvį. Išbėgusi į lauką moteris pamatė kraujo klane gulintį vyrą, šalia gulėjo ginklas.

Manoma, kad V. J. nusižudė. Tokio poelgio priežastys nežinomos.

Neatmetama ir versija, kad V. J. galėjo būti nušautas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.