Tyrėjams - galvosūkis dėl kūno sudegusiame automobilyje

Ketvirtadienio vakarą Biržų rajono sodyboje rastas sudegęs automobilis, o jame - žmogaus lavonas. Įtariama, kad tai - sodybos ir automobilio šeimininko, 67 metų Juozo V. palaikai. Tiriamos įvairios šios nelaimės versijos – nuo nelaimingo atsitikimo dėl automobilio gedimo iki bandymo paslėpti nusikaltimą. 

Automobilis „Citroen“ sudegė visiškai, o numalšinę liepsnas jame ugniagesiai vairuotojo vietoje rado žmogaus kūną.<br>Biržų r. PGT
Automobilis „Citroen“ sudegė visiškai, o numalšinę liepsnas jame ugniagesiai vairuotojo vietoje rado žmogaus kūną.<br>Biržų r. PGT
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Sep 14, 2012, 2:17 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:45 PM

Gaisras nuošaliame Jagaudžių kaimo vienkiemyje pastebėtas ketvirtadienį, prieš pat 20 val. Biržų ugniagesius iškvietė kaimo gyventojai, važiavę pro šalį melžti karvių ir pamatę kaimyno Juozo V. kieme kažką liepsnojant. 

Atvykus ugniagesiams, automobilis „Citroen ZX“, pagamintas 1995 metais, jau liepsnojo atvira liepsna. Po keliolikos minučių, numalšinę gaisrą, visiškai sudegusiame automobilyje, vairuotojo sėdynėje ugniagesiai pastebėjo sudegusio žmogaus kūną.

Manoma, kad tai - sodybos ir sudegusio automobilio savininko Juozo V. palaikai. Tačiau tiksli mirusiojo asmenybė ir jo mirties priežastis paaiškės tik po ekspertizių.

Juozas V. nuošalioje savo sodyboje vienas gyvena jau apie 10 metų, jo žmona gyvena kitur. Darbštus vyriškis gražiai prižiūrėjo sodybą, ūkininkavo. 

Nors viena iš versijų, kad žmogus galėjo žūti netikėtai užsidegus jo automobiliui dėl techninio gedimo (pavyzdžiui, dujų įrangos, kuri buvo į jį įmontuota), nagrinėjamos ir kitos versijos.

„Atrodo, kad vyras neketino niekur važiuoti“, – lrytas.lt sakė sodyboje po nelaimės apsilankęs žmogus. Automobilis stovėjo priekiu atsuktas į garažą, tačiau šio durys buvo uždarytos, todėl greičiausiai vairuotojas neketino į jį važiuoti. Ir atvirkščiai, vargu ar jis ruošėsi kažkur išvažiuoti, nes visos sodybos pastatai buvo likę neužrakinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.