Anykščių rajone dviratininkų koloną taranavo girtas vairuotojas

Bendrasis pagalbos centras 10 val. 29 min. gavo pranešimą, kad Anykščių rajone, kelyje Burbiškis-Mačionys į dviratininkų koloną įvažiavo lengvasis automobilis ir  iš įvykio vietos pasišalino.

Dvi jaunosios dviratininkės buvo išvežtos į ligoninę, avarijos vietoje liko tik jų dviračiai.<br>Anykščių r. PK
Dvi jaunosios dviratininkės buvo išvežtos į ligoninę, avarijos vietoje liko tik jų dviračiai.<br>Anykščių r. PK
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Sep 21, 2012, 5:48 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:54 PM

Bendrasis pagalbos centras 10 val. 29 min. gavo pranešimą, kad Anykščių rajone, kelyje Burbiškis-Mačionys į dviratininkų koloną įvažiavo lengvasis automobilis ir  iš įvykio vietos pasišalino.

Nelaimė įvyko vaizdingoje vietoje netoli Rubikių ežero. Šiame kalnuotame plente mėgsta treniruotis profesionalūs dviratininkai. Prie Rubikių ežero Panevėžio kūno kultūros ir sporto centras turi stovyklavietę, į kurią atvyksta treniruotis centro sportininkai.

Avarijos išvakarėse treniruotis į stovyklą su dviem treneriais atvyko 7 paaugliai – vaikinas ir 6 merginos. Avarijos metu automobilis kliudė dvi iš jų – 15 ir 16 metų seseris iš Skuodo. Iki tol Skuodo sporto centre besitreniravusios jaunosios dviratininkės nuo šio rudens pradėjo mokytis ir sportuoti Panevėžyje.

"Vairuotojas net nesistengė išvengti susidūrimo, važiavo tiesiai į mus", – lrytas.lt sakė kartu su jaunaisiais sportininkais treniravęsis ukrainietis dviratininkas Olegas Lemko.

Sportininko teigimu, lengvasis automobilis į plentu poromis važiavusią šešių sportininkų koloną įsirėžė toje vietoje, kur kelias daro posūkį. Priešais atvažiuojantis lengvasis automobilis "Citroen Xantia", kirtęs ištisinę kelio vidurio liniją, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir trenkėsi į dviratininkus. Labiausiai nukentėjo paskutinės važiavusios skuodiškės seserys.

"Jos net neturėjo kur pasitraukti nuo atvažiuojančio į jas automobilio, nes ten nėra kelkraščio, iškart griovys", – pasakojo apie košmaru virtusią treniruotę O. Lemko.

Partrenkęs mergaites, automobilis iš įvykio vietos nuvažiavo, bet netrukus policijos pareigūnai surado ir jį, ir vairuotoją. Pirminiais duomenimis, 34 metų Gintaras B. prie vairo sėdo būdamas neblaivus. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,47 promilės alkoholio. Vyriškis – vienos iš daugelio šiose apylinkėse įsikūrusių poilsiui skirtų sodybų sargas. Vietos gyventojų teigimu, jis mėgėjas išgerti.

Per avariją automobilis kliudė abiejų paauglių kojas, jos greitąja buvo išvežtos į Anykščių ligoninę. Abi jos sąmoningos, tačiau kol neatlikti visi būtini tyrimai, gydytojai seserims keltis neleido, jos buvo pervežamos ant neštuvų. Atlikus reikalingus tyrimus paaiškėjo, kad skuodiškės rimtų sužalojimų, kaulų lūžių išvengė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.