Per avariją sužeistas V. P. Andriukaitis: „Dėkoju Dievui, kad likau gyvas“ (atnaujinta)

„Stebuklas, net pats negaliu patikėti. Dėkoju Dievui, kad likau gyvas", - sunkiai rinkdamas žodžius šeštadienio rytą tarė Vytenis Povilas Andriukaitis. 61-erių politikos veteranas dar ilgai ir su skausmu prisimins penktadienio kelionę į Vilnių iš susitikimo su rinkėjais Ramygaloje.

V. P. Andriukaičio vairuojamas automobilis partrenkė briedį.<br>T. Bauras
V. P. Andriukaičio vairuojamas automobilis partrenkė briedį.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 22, 2012, 8:19 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:32 PM

Vėlyvą vakarą kelyje Panevėžys - Vilnius parlamentaro vairuojama „Škoda Oktavia" susidūrė su į kelią iššokusiu briedžiu. Smūgis buvo toks galingas, kad Seimo nario automobilis tris kartus vertėsi ir atsidūrė griovyje.

„Smūgis buvo didžiulis. Iš mašinos nieko neliko, tik košė. Negaliu patikėti, kad likau gyvas. Po tokios avarijos patirti sužalojimai yra menkniekis. Saugos diržai ir oro pagalvės atliko lemiamą vaidmenį", - lrytas.lt sakė V. P. Andriukaitis.

Briedis - vidury kelio

Iki Vilniaus P. V. Andriukaičiui buvo likę apie 20 km, kai politikas tolumoje pamatė keistai manevruojančius automobilius.

„Vilniaus link judėjo penkių automobilių kolona. Važiavau 100-110 km per valandą greičiu. Kylant į kalną pastebėjau, kad vienas automobilis sustojo beveik kelkraštyje, įjungė avarinius žibintus. Iš paskos važiavęs kitas automobilis atliko keistą posūkį, aplenkė pirmąją mašiną ir nuvažiavo tolyn. Trečiasis automobilis taip pat atliko keistą posūkio manevrą. Ketvirtas automobilis ėmė mažinti greitį, staigiai pasuko ir sustojo kelkraštyje už pirmosios mašinos.

Aš taip pat šiek tiek pasukau į kairę, į antrąją juostą, bet staiga prieš save išvydau didžiulį padarą. Briedis tiesiog šoko į kelio vidurį. Smūgis buvo didžiulis. Briedis užvirto ant dešiniosios automobilio pusės. Jei kas nors būtų sėdėjęs šalia manęs, būtų pasibaigę liūdnai.

Vėliau žmonės sakė, kad pirmasis automobilis žvėrį šiek tiek kliudė ir jis turbūt buvo apdujęs", - penktadienio įvykius prisiminė politikas, kuris automobiliu važiavo vienas.

Anot jo, priekyje važiavusių automobilių vairuotojai žibintais bandė apšviesti kelią, tačiau politikas žvėries nematė. Smūgis briedžiui buvo mirtinas.

Vertėsi tris kartus

Po galingo smūgio su briedžiu V. P. Andriukaitis tvirtai įsikibo į vairą, o po sekundės pajuto, kad jo automobilis verčiasi ant šono.

„Buvau kaip kaskadininkas", - liūdnai pajuokavo politikas.

Po trijų automobilio kūlversčių Seimo nario automobilis atsidūrė griovyje. „Galiu tvirtai pasakyti - lemiamą vaidmenį suvaidino saugos diržai. Ir pagalvės. Jeigu ne šios priemonės, būtų pasibaigę liūdnai. Ir dar gerai, kad automobilis nusileido ant ratų", - pasakojo V. P. Andriukaitis.

Vyras po avarijos sąmonės neprarado, tačiau apie 15 minučių nesuvokė, kas vyksta. Užėmė kvapą, jį ištiko šokas.

„Netrukus prie automobilio pribėgo žmonės, kurie labai sunkiai atidarė dureles. Tiksliai neprisimenu, bet, rodos, pat išlipau iš automobilio. Po kurio laiko atsigavau, tada pradėjome ieškoti telefono, dokumentų", - lyg per rūką avarijos akimirkas prisiminė V. P. Andriukaitis.

Ligoninėje gydytis nepanoro

V. P. Andriukaitis per avariją patyrė sužalojimų - nustatytas stuburo juosmeninio slankstelio lūžis, nubrozdinimai, sumušimai.

„Skauda visą kūną, jaučiuosi kaip sudaužytas. Tačiau tokie sužalojimai, turint galvoje, kokia buvo avarija, tai menkniekis. Ką jūs...", - vis dar stebėdamasis kalbėjo politikas.

Nors po avarijos parlamentarui buvo siūloma gydytis ligoninėje, jis nutarė gydytis namie. „Nenorėjau į ligoninę. Bet tyrimų dar daug laukia. Reikės ir rengteno tyrimus daryti, kad nustatytų, ar nėra lūžių,", - sakė V. P. Andriukaitis.

Jis užsiminė, kad tai jam buvo ketvirtoji avarija gyvenime, tačiau pirmoji, į kurią pateko kaip vairuotojas. „Savo gyvenime esu daug traumų patyręs", - tarė parlamentaras.

Vienas Lietuvos socialdemokratų partijos lyderių kitą mėnesį vyksiančiuose Seimo rinkimuose sieks būti perrinktas į parlamentą. Avarija, pasak politiko, nesujauks jo planų.

„Reikės mėlynes apsigydyti ir pirmyn", - patikino Seimo narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.