Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Netikėta mirtis – Klaipėdos policijos patrulių akyse

Smūgis galva į šaligatvį, koma, mirtis. Taip savo gyvenimą baigė klaipėdietis, kuris mirtiną traumą patyrė policijos patrulių akivaizdoje. Žmogaus gyvybei išsaugoti būtų pakakę ištiestos policininko rankos.

Pareigūnų elgesys su sužeistuoju nebūtų atskleistas, jei to nebūtų nufilmavęs praeivis.
Pareigūnų elgesys su sužeistuoju nebūtų atskleistas, jei to nebūtų nufilmavęs praeivis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2012, 11:55 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:30 AM

Apie tai, kokiomis aplinkybėmis 64-erių Fiodoras Morozovas patyrė mirtį atnešusį smūgį, būtų niekas nesužinojęs, jei visa tai nebūtų mobiliuoju telefonu įamžinęs atsitiktinis praeivis, rašo dienraštis „Klaipėda“.

Vyras užfiksavo, kaip Taikos prospekte, prie buvusios „Eglės“ parduotuvės, praeiviai, išvydę ant žolės gulintį girtą vyriškį, kvietė policijos patrulius. Atvykę pareigūnai, matydami pusiau nusmauktomis kelnėmis gulintį girtą vyrą, pirmiausia užsimovė gumines pirštines.

Vyras pastebėjo, kad ant žolės vartėsi to paties rajono gyventojas, kuris keturis dešimtmečius dirbo naru. Pasak liudininko, jis nebuvo asocialus, gaudavo pensiją, buvo padorus.

Rugsėjo 26-osios vakare F. Morozovas dar gyvas buvo aptiktas prie Taikos prospekto 109 namo. Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip ant žolės pusnuogis vyras sėdasi, o du pareigūnai mėgina jį raginti.

„Stok. Greičiau stok“, – girdėti už kadro rusų kalba ištarti pareigūnų žodžiai.

Vienas patrulių paima vyro rūbus ir nuneša į automobilį. Apkvaitęs vyras, sunkiai orientuodamasis aplinkoje, atsistoja ir truputį paėjėja.

Tą akimirką vyriškis neišlaiko pusiausvyros ir krenta ant nugaros, už kadro girdėti kaukštelėjimas.

Žmogus trenkėsi galva į šaligatvį. O pareigūnas dar kartą ištaria: „Stok.“

Vėliau, po savaitės, praleistos reanimacijos palatoje, F. Morozovo mirties liudijime bus parašyta, kad vyras mirė dėl stipraus galvos smegenų sukrėtimo, konstatuota pakauškaulio lūžis, kaukolės pamato trauma. Dėl to klaipėdietį ištiko koma, o vėliau ir mirtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.