Prie „Regitros“ vartų vilniečio tykojo nelaimė

Lentvario gatvėje, prie pat „Regitros”, triokštelėjusi pušis apgadino automobilį „Volkswagen”, kurį vilnietis ketino parduoti ir čia pat pirkti kitą. Jam liko sumaitota mašina ir ilgos kaltųjų paieškos.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Sostinė”)

Oct 17, 2012, 12:34 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:28 AM

Automobilio „Volkswagen” vilnietis Genadijus Litvinovas nepardavė ir artimiausiu metu neparduos, nes Lentvario gatvėje, prie įmonės „Regitra” vartų, jį apgadino pušis.

G.Litvinovas nebenusipirks automobilio „Citroën”, kurį buvo nusižiūrėjęs. Jis stovėjo prie parduodamo „Volkswagen” ir buvo ranka pasiekiamas.

Negana to, išvirtęs medis vilniečiui pridarė apie tūkstantį litų nuostolių, kurių atlyginti bent jau kol kas niekas nesiruošia. O kur dar išgąstis, lakstymas po valdžios įstaigas.

Spruko slėptis už kioskų

Praėjusį penktadienį G.Litvinovas atvyko į „Regitrą” registruoti automobilio „Renault”. Jį vilnietis nupirko žmonai Natalijai.

Sutuoktiniai atvažiavo „Volkswagen” automobiliu ir paliko jį ties kioskų eile. Šalia stovėjo vilkikas be puspriekabės. Į „Regitros” aikštelę automobiliu „Citroën” buvo atvykęs ir užsienietis. Šią mašiną G.Litvinovas tą pačią dieną ketino įsigyti.

Tuomet, kai lūžo pušis, G. Litvinovo žmona atidarė automobilio „Volkswagen” duris. Vilnietis, pamatęs virstantį medį, dar spėjo nustumti sutuoktinę toliau nuo mašinos.

„Laimė, automobilyje nebuvo sūnaus, nors mes dažnai jį vežamės kartu. Vaikas tikrai būtų patyręs šoką, nes medis apgadino tą pusę, kur yra berniuko kėdutė”, – kalbėjo G. Litvinovas.

Šoko ištikti sutuoktiniai spruko už kioskų ir prie mašinos išdrįso prieiti tik po kelių minučių.

Užvirto pušies kamienas

Ant lengvojo automobilio ir vilkiko užvirto 6–7 metrų ilgio pušies kamienas. Medis lūžo maždaug 2 metrų aukštyje.

Priėję darbuotojai G.Litvinovui prisipažino, kad apie grėsmę keliančią pušį „Regitros” vadovams buvo pranešę ne kartą, bet niekas į tai nekreipė dėmesio.

Pušis apgadino „Volkswagen” bagažinės dangtį, išdaužė galinio lango stiklą. Medis taip pat įlenkė kėbulą. Keisti reikėjo ir pertvarą, skiriančią bagažinę nuo salono.

Bėdos – ir baltarusiui

Nuvirtęs medis bėdų pridarė ir vilkiko vairuotojui iš Baltarusijos. Nusipirkęs sunkvežimį į „Regitrą” jis buvo atvažiavęs sutvarkyti dokumentų.

Pušies kamienas išdaužė dešinį posūkio žibintą. Kai atvyko policijos pareigūnai, baltarusis paprašė pažymos apie sugadinimą, kad važiuojant per sieną neprikibtų muitininkai arba pasieniečiai. Tačiau policininkai pareiškė jokių pažymų neišduosią. O G. Litvinovas nuėjo į „Regitrą” rašyti pareiškimo.

Draudikai nepaguodė

G. Litvinovas jau buvo susiradęs automobilio „Volkswagen” pirkėją. Vilniečio mašina buvo drausta civilinės atsakomybės, bet ne kasko draudimu, todėl draudikas jo nepradžiugino – „Volkswagen” nukentėjo ne nuo stichinės nelaimės, todėl tai nėra draudžiamasis įvykis.

Medis lūžo penktadienio popietę, o audra Vilniuje kilo šeštadienio naktį.

„Regitros” atstovai G. Litvinovui paaiškino, kad jų įmonė yra apsidraudusi nuo tokių įvykių.

Jeigu bus nustatyta, kad medis lūžo „Regitros” teritorijoje, „Volkswagen” savininkui nuostoliai bus atlyginti. „Regitros” darbuotojai dar užsiminė, kad neseniai netoli nelaimės vietos buvo pjaunami ir genėjami medžiai.

Tačiau po kelių dienų „Regitros” atstovė Laimutė Užupė tvirtino jau ką kita – teritorija nepriklauso „Regitrai”. O kam priklauso – tegu G. Litvinovas klausia savivaldybės. Vyras nusiuntė paklausimą.

Šios įstaigos valdininkai nepaguodė. Jie patarė bylinėtis su savivaldybe. O tai gali užtrukti ir visus metus.

Negali pradėti remonto

„Turėčiau kuo greičiau remontuoti automobilį, nes ruduo, lyja, o vietoj galinio lango stiklo – tik polietileno plėvelė. Bet darbų negaliu pradėti – o jei automobilį dar norės apžiūrėti ekspertai?

Vairuoti tokį automobilį – taip pat menkas malonumas, nes gerai nematau, kas vyksta užpakalyje. Be to, tokios transporto priemonės niekur mieste saugiai nepaliksi”, – skundėsi G. Litvinovas.

„Jeigu dar kada nors važiuosiu į „Regitrą”, iš pradžių sustosiu gatvėje ir apžiūrėsiu medžius. Tik tada įsuksiu į įmonės teritoriją”, – liūdnai šypsojosi vilnietis, kuriam nuvirtęs medis pridarė daug bėdų.

Nulūžo 34 medžiai

Praėjusio šeštadienio naktį smarkus vėjas Vilniuje nulaužė net 34 medžius.

Medžiai užvirto ant trijų automobilių.

Savivaldybė džiaugėsi, kad nuo gamtos stichijos nenukentėjo nė vienas vilnietis, o miesto tvarkymo tarnybos greitai pašalino audros padarinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?