Po sunkios ligos mirė operos solistės V. Urmanavičiūtės-Urmanos mama Aldona

Šeštadienį Anapilin iškeliavo pasaulinio garso operos solistės Violetos Urmanavičiūtės-Urmanos mama Aldona Urmanavičienė. Garbaus amžiaus moterį įveikė sunki, ilgai kamavusi liga.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-04 19:10, atnaujinta 2018-03-15 17:01

Šiuo metu Miunchene gyvenanti operos solistė drauge su gyvenimo draugu italų tenoru Alfredo Nigro vos prieš savaitę buvo grįžę į Lietuvą slaugyti Marijampolės ligoninėje gulinčios motinos. Pora Vokietijoje turėjo neatidėliotinų reikalų, todėl kai ligonės būklė stabilizavosi, jie grįžo atgal. Tačiau vos po kelių dienų teko sulaukti nemalonaus skambučio ir vėl krautis lagaminus iš Frankfurto į gimtąją šalį.

Dar visai neseniai A. Urmanavičienė ir jos vyras, Violetos tėvas, Algimantas dalyvavo Marijampolėje vykusiame dukros surengtame įspūdingame koncerte. Tuomet jie dar spėjo nusifotografuoti ant 51 metų operos primadonai skirto suoliuko.

A. Urmanavičienė buvo energinga ir muzikali. Ji – buvusi ilgametė istorijos mokytoja, taip pat buvo direktore Marijampolės kraštotyros muziejuje. Šviesaus atminimo Violetos mama labai stengėsi išsaugoti eksponatus, kurie byloja apie Lietuvos ir Sūduvos krašto praeitį. Dėl to jai ne kartą teko turėti nemalonumų su sovietine valdžia, kuri ne visada norėjo remti jos idėjas ir veiksmus.

Velionė bus pašarvota Marijampolėje. Laidotuvės vyks antradienį tame pačiame mieste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.