Policijos šuo susekė žmogų užmušusį ir iš avarijos vietos pabėgusį girtą vairuotoją

Kauno policijos kinologas su tarnybiniu šunimi susekė girtą vairuotoją, kuris trečiadienį kelyje užmušė pėstįjį ir paspruko iš nelaimės vietos. Neblaivus vyras buvo sulaikytas miške, kai policijos šuo net 5 kilometrus sekė jo pėdomis.

Tarnybinis policijos šuo Čipas Grizlis žmogų užmušusio ir į mišką pasprukusio girto vairuotojo pėdomis sekė net 5 kilometrus.<br>Kauno policijos nuotr.
Tarnybinis policijos šuo Čipas Grizlis žmogų užmušusio ir į mišką pasprukusio girto vairuotojo pėdomis sekė net 5 kilometrus.<br>Kauno policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jan 17, 2013, 2:46 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:46 PM

Tragiška eismo nelaimė Kauno rajone, Gervėnupio kaime įvyko vakar pavakare. Apie 17 val. 30 min. krovininio mikroautobuso „VW Crafter“ vairuotojas partrenkė bei mirtinai sužalojo priešpriešiais ėjusį 54 metų vyrą.

Žmogų pražudęs vairuotojas išlipo iš kabinos ir supratęs ką padarė, paspruko į mišką. Gavę pranešimą apie mirtinai traumuotą pėstįjį ir iš tragedijos vietos pabėgusį vairuotoją, į Gervėnupį buvo išsiųsti Kauno policijos pareigūnai, taip pat kinologas su tarnybiniu šunimi Čipu Grizliu.

Šuo iškart suuodė pėdsakus ir neklaidžiodamas vedė kinologą mišku apie 5 km, kol pasivijo pabėgusį vairuotoją.

Neblaiviam vairuotojui 24 metų M. D.  (gim. 1988 m.) nustatytas 1,37 promilių girtumas. Jis prisipažino būdamas neblaivus vairavęs bendrovės, kurioje dirba automobilį ir juo mirtinai sužalojęs žmogų.

M. D. pareikšti įtarimai dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 6 d., kurioje numatyta, kad už tai baudžiama laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.