Daugybę porų sutuokusi panevėžietė pasitraukė iš gyvenimo

Penktadienį amžinojo poilsio išlydėta ilgametė Panevėžio civilinės metrikacijos skyriaus vyriausioji specialistė, 45 metų Jūratė Girdvainienė. Per beveik 20 metų darbo civilinės metrikacijos skyriuje sutuokusi kelis šimtus porų simpatiška ir gyvybinga moteris antradienį nusižudė savo namuose, palikusi artimiesiems trumpą atsisveikinimo laišką.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2013-01-18 15:13, atnaujinta 2018-03-13 18:19

Keistas sutapimas – lygiai prieš metus nusižudė kitas Panevėžio miesto savivaldybės darbuotojas.

Viešosios tvarkos ir kontrolės skyriaus vedėjas Normundas Šarkanas, kuriam iki 51-ojo gimtadienio buvo likęs vos mėnuo, pasitraukė iš gyvenimo savo darbo kabinete.

Vienturtės kūną rado motina

Nors šeštadienį Panevėžio santuokų rūmuose kelios panevėžiečių poros mainys aukso žiedus ir kels šampano taures, civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojų nuotaikos kur kas niūresnės. Netikėta ir nepaaiškinama ilgametės kolegės mirtis sukrėtė bendradarbius bei J. Girdvainienę pažinojusius žmones.

Tai, kad simpatiška, gyvybinga moteris gali savo noru žengti į nebūtį, netikėjo niekas. Antradienį pasiėmusi poilsio dieną už darbą savaitgalį, J. Girdvainienė nusižudė savo bute Ateities gatvėje. Kilpoje kabantį vienturtės dukters kūną rado tądien popietę pas ją užsukusi motina. Pastaroji su atskirai gyvenančia dukra gerai sutarė, kasdien bendraudavo.

J. Girdvainienė prieš savižudybę parašė trumpą atsisveikinimo laiškelį. Jame atsiprašė artimųjų ir išreiškė norą, kad jos palaikai būtų kremuoti. Vis dėlto aiškių motyvų, kodėl nusprendė nusižudyti, laiške nepaaiškino.

Magistrinis liko neapgintas

Bendradarbiai ir bičiuliai šią moterį visuomet prisimins kaip smagią, visuomet besišypsančią. Niekas nepastebėjo, kad ją būtų slėgusios kokios didelės, neišsprendžiamos problemos.

Prieš maždaug dešimtmetį J. Girdvainienė išsiskyrė, antrą kartą šeimos nesukūrė, vaikų neturėjo. Šį pavasarį ji turėjo gintis magistro darbą Mykolo Romerio universitete. Jau parašytas ir į anglų kalbą išverstas magistrinis darbas „Sutuoktinių teisės ir pareigos civilinėje ir kanonų teisėje“ liko mirusiosios kompiuteryje.

J. Girdvainienės neslėgė ir darbo problemos, su kolegomis santykiai taip pat buvo neįtempti. Su Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Diana Zachariene jos buvo ne tik bendradarbės, tačiau ir artimos draugės. Dažnas pastebėdavo, kad šios moterys viena į kitą labai panašios, neretai interesantai jas netgi supainiodavo.

D. Zacharienė žurnalistams tvirtina neįžvelgianti nė menkiausios priežasties, pastūmėjusios kolegę suvesti sąskaitas su gyvenimu. Jos teigimu, skyriui negrėsė jokių permainų, savivaldybės vadovai taip pat nepriekaištavo dėl jo darbo.

Vedėja su J. Girdvainiene telefonu kalbėjosi nelaimės išvakarėse. Pastaroji prasitarė baltai pavydinti vedėjai, kad ši atostogauja, o ši paguodė, kad jau grįžta į darbą, nes atostogos baigiasi.

Vedėjas nusižudė kabinete

J. Girdvainienė – antroji miesto Savivaldybės darbuotoja, per pastaruosius metus ryžusis savižudybei. 2012 metų sausio 18 dieną savo darbo kabinete kilpoje buvo rastas Viešosios tvarkos ir kontrolės skyriaus vedėjo Normundo Šarkano kūnas.

Vyriškio, kuriam iki 51-ojo gimtadienio buvo telikęs mėnuo, kūną aptiko apie 19 val. jo darbo kabineto atėjusi tvarkyti valytoja. Manoma, kad užsirakinęs savo kabinete N. Šarkanas nusižudė besibaigiant darbo dienai.

Po jo mirties svarstyta, kad valdininkas galėjo nusižudyti dėl su darbu susijusių problemų. Savivaldybės darbuotojų profesinė sąjunga tuomet paragino miesto tarybą liautis politikuoti gąsdinant skyrių optimizavimu ir etatų mažinimu. Viešai imta kalbėti, kad savivaldybės darbuotojus slegia nežinia dėl savo ateities.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.