Pareigūnus sudomino kauniečiui pirštus nukirtęs treniruoklis (papildyta)

„Sportuoju jau daugelį metų, esu kėlęs ir dar sunkesnius svarmenis.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Jan 18, 2013, 6:59 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 5:38 PM

Vakar kriminalistai lankėsi šiame sporto klube. Portalo lrytas.lt žiniomis, jie apžiūrėjo treniruoklį „Smith“, kuriuo naudojosi A. Brazinskas, arba artimiausiu metu ruošiasi tai padaryti.

„Baudžiamoji byla kol kas dar nėra iškelta. Pareigūnai aiškinasi nelaimės aplinkybes“, - portalui lrytas.lt pasakojo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius.

Jei kils pagrįstų įtarimų, jog dėl traumos gali būti kalti Baltų prospekte veikiančio klubo darbuotojai, policija iškels baudžiamąją bylą dėl A. Brazinsko sveikatos sutrikdymo.

Nelaimė verslininką ištiko trečiadienį, baigiant atlikti pratimą ir dedant beveik 200 kilogramų sverčiančią štangą ant metalinių laikiklių, esančių treniruoklio „Smith“ kraštuose. Manydamas, kad štanga tvirtai laikosi, A. Brazinskas ją paleido, tačiau ji krito.

Štangai su svarmenimis prispaudus pirštus prie laikiklių, dešiniojo nykščio ir kairiojo smiliaus dalys su nagais nukrito ant grindų. Buvo nukirsta maždaug po pusantro centimetro abiejų pirštų.

Klubo lankytojas susižalojo ir kitus du pirštus - vienas lūžo, o kitas buvo smarkiai sumuštas.

Kauno klinikose A. Brazinskas išgirdo liūdną žinią - nukirsti galai per trumpi, kad juos būtų galima prisiūti.

Vyrą po traumos ėmė kankinti nežmoniški skausmai. Penktadienio naktį namuose jis kas pusantros valandos turėjo gerti skausmą malšinančius vaistus.

Trauma turės įtakos visam gyvenimui. Verslininkas negalės atlikti smulkesnių darbų, pavyzdžiui, įsukti varžto.

A. Brazinskas turėtų gauti draudimo kompensaciją, nes sporto klubo klientai yra apdrausti nuo nelaimingų atsitikimų. „Impuls“ lankytojas svarsto, ar nepateikti „Impuls“ civilinio ieškinio dėl žalos atlyginimo. Jis tikisi iš klubo gauti kompensaciją.

Treniruokliai „Smith“ nėra uždrausti ar pripažinti pavojingais, jais naudojasi ir kitų sporto klubų lankytojai.

Tačiau A. Brazinskas neatmeta, jog treniruoklis, kuriuo jis naudojosi, gali būti pasenęs ir neatitinkantis saugumo reikalavimų. Verslininko draugas po traumos norėjo šį įrenginį nufotografuoti, bet klubo atstovai pareikalavo tučtuojau ištrinti nuotrauką.

Anot Kauno sporto klubo „Impuls“ vadovės Agnės Pocienės, treniruoklis yra saugus, tad labiausiai tikėtina, kad nelaimė įvyko vyrui pervertinus jėgas ir keliant per didelį svorį.

„Sportuoju jau daugelį metų, esu kėlęs ir dar sunkesnius svarmenis.

Štangą buvau jau iškėlęs. Treniruoklio laikikliai yra aštrūs ir galbūt nėra visiškai saugūs - uždedant ant jų štangą, ją dar reikia pasukti.

Pritrūkus milimetro, štanga neprisitvirtins ir nulėks žemyn.

Nelaimė galėjo įvykti ir keliant gerokai mažesnį svorį“, - pasakojo verslininkas.

Nelaimė – pirma tokia

Klubas penktadienį vakare pateikė komentarą dėl šio įvykio.

„Dar kartą išreikšdami nuoširdžiausią užuojautą nukentėjusiam lankytojui, norėtume atkreipti dėmesį į kelias aplinkybes. Įvykus nelaimei, lankytojui nedelsiant buvo suteikta pirmoji pagalba – tuo rūpinosi penki sporto klubo darbuotojai. Padėtis buvo gana įtempta, ir tuo metu nelaimės vietos niekas nefotografavo. Sporto klubas negavo prašymų leisti fotografuoti ir juo labiau niekam nedraudė tai daryti.

Tokio pobūdžio nelaimė mūsų sporto klube nutiko pirmą kartą. „Impuls“ skiria ypatingą dėmesį sporto įrangos kokybei, o lankytojų komfortas ir saugumas – svarbiausias mūsų prioritetas. Todėl kruopščiai vertiname įvykusį incidentą ir imsimės visų priemonių, kad tokių atsitikimų būtų išvengta ateityje“, - sakė Kauno sporto ir sveikatingumo klubo „Impuls“ vadovės Agnės Pocienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024