Telšių ligoninėje mirė R. Pakso tėvas (papildyta)

Europarlamentaras Rolandas Paksas neteko tėvo. 86-erių Feliksas Paksas mirė Telšių ligoninėje, kurioje buvo slaugomas. Apie užgesusią senolio gyvybę jo sūnui medikai pranešė trečiadienį ryte telefonu.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

2013-01-23 16:00, atnaujinta 2018-03-13 09:59

„Rolandas iš karto išvažiavo į Telšius“, - patvirtino pašalinto prezidento žmona Laima Paksienė.

Moteris šešurą vadino puikiu žmogumi. „Jis vienas tų žmonių, kuriuos vadinu geriečiais. Niekada nepykstantis, nekeliantis balso, nesiginčijantis, neįrodinėjantis savo tiesų, nors prie žaizdos dėk“, - pasakojo velionio marti.

„Man smagu ir lengva už jį melstis. Kai meldžiuosi už žmogų, kuris nelabai geras, sunku. O už tokį malda eina tiesiai į dangų“, - tikino L. Paksienė.

Pirmą kartą F. Paksą ji pamatė dar prieš santuoką su Rolandu. „Kai atvežė mane Rolandas į Telšius, motina priėmė santūriai, ne išskėstomis rankomis, o tėvas parodė didelį draugiškumą. Suprantate, ką reiškia, kai vaikinas atveža parodyti savo draugę, kaip ji laukia to supratingumo? Jis tą parodė, likau jam dėkinga“, - ramiu balsu dėstė moteris.

Kaip gražiai susipažino, taip gražiai ir atsisveikino. „Prieš Naujuosius metus važiavome su Rolandu į Šventąją, užsukome į Telšių ligoninę aplankyti. Prieš tai Rolando tėvas dar sunkiai suvokė, su kuo bendrauja, bet kai atvažiavome, jis kuo puikiausiai mane pažino, ranką ilgai laikė, bendravome, kalbėjome, stengiausi pakelti jam nuotaiką. Jis pasakė, kad aš laiminga ir graži. Pasakė iš širdies. Labai sergantis žmogus neveidmainiauja. Mane taip sugraudino, mes pabendravom siela į sielą. Atsiskyrėm, atsisveikinom. Paskui Rolandas dar nuvažiuodavo savaitgaliais pas tėvą“, - prisiminė L. Paksienė.

Vyro gedi ir jo žmona Elena Paksienė, ji 5 metais jaunesnė už vyrą.

„Jie tokia pora, kuri per gyvenimą eina vieningai, vienas kitam petį pasiūlydami. Labai būna sunku pasilikti kitam žmogui, atrodo, kad pusės tavęs nebėra. Tokia vieninga pora buvo“, - grožėjosi R. Pakso žmona.

Moteris tikino, kad politiko žinia apie tėvo mirtį nepalauš. „Rolandas stiprus, išmintingas žmogus, jis supranta, kad nesame vien tik kūnas, kuris supus palaidojus, jis supranta, kad miręs jo tėvas grįžta į Tėvo namus. Ligoninėje gulėjęs ne vieną mėnesį, jis dabar išsilaisvino. Visi mes mirtingi. Nors ir yra prisirišęs prie savo tėvų, Rolandas negali kristi į liūdesį“, - įsitikinusi moteris.

R. Paksas yra vienintelis vaikas Felikso ir Elenos šeimoje.

F. Pakso laidotuvės vyks Telšiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.