Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Vilniaus studentų miestelyje žuvo jaunuolis (atnaujinta)

Vilniaus Saulėtekio studentų miestelį sukrėtė nelaimė. Ketvirtadienį per balkoną iškrito ir žuvo 20 metų E. Ž. Jis buvo antrojo kurso Vilniaus universiteto Istorijos studijų programos studentas. Vaikino bendrakursiai teigė, kad nuo spalio mėnesio jis nelankė paskaitų ir nelaikė egzaminų.

Nelaimės vietoje dirba policijos pareigūnai. Įvykio aplinkybės kol kas nežinomos.<br>T. Bauras
Nelaimės vietoje dirba policijos pareigūnai. Įvykio aplinkybės kol kas nežinomos.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas, Martynas Čerkauskas, Artūras Jančys

Jan 31, 2013, 5:25 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 8:44 PM

Apie nelaimę sostinės policijai pranešė įvykį mačiusi mergina. Pranešimas gautas 10 val. 41 min.

„Nežinome, iš kurio aukšto jis iškrito. Bet pamačius jo kūną susidarė toks įspūdis, kad iš aukštai“, - portalui lrytas.lt sakė įvykio liudininkas. 

Jaunuolis gyveno 11 pastato aukšte. Jo kambarį pareigūnai rado užrakintą. Spėjama, kad jis iškrito per bendros virtuvės balkoną. 

Įvykio vietoje dirbo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai. Atvyko ir medikų ekipažas, tačiau jų pagalbos jau neprireikė.

Su kurso draugais bendravo mažai

Vaikino gimtasis miestas - Alytus. Jis gyveno Saulėtekio studentų miestelyje. 

Bendrabučių komplekso administratorius Linas Betingis sakė, kad apie žuvusįjį nieko blogo negali pasakyti. Tai buvo ramus ir draugiškas vaikinas. 

Alytiškio kurso draugai portalui lrytas.lt sakė, kad menkai jį pažinojo, nes jis mažai bendravo su kolegomis.

Šiuo metu studentų miestelis yra pustuštis - pasibaigė egzaminų sesija, tad daugelis jaunuolių išvyko į gimtuosius miestus. Bendrabučių komplekso administratorius teigė negirdėjęs, jog šiandien tarp studentų būtų įvykęs koks nors konfliktas.

Dūrė sau peiliu Tai ne pirmas atvejis, kai „Niujorku“ vadinamoje Saulėtekio dalyje įvyksta nelaimė. Panašus įvykis studentų bendrabutyje nutiko 2010 metų rugsėjo 9 dieną. Pasibaigus pasaulio vyrų krepšinio čempionato ketvirtfinalio rungtynėms, kuriose Lietuvos krepšininkai nugalėjo Argentinos rinktinę, iš Vilniaus universiteto bendrabučio 15-ojo aukšto iškrito 20 metų informatikos studentas V. E. Jaunuoliai tąkart audringai šventė Lietuvos krepšininkų pergalę. Medikai nustatė, kad jau prieš mirtiną krytį vaikinas buvo sužalotas – jam perdurtas plautis. Vilniaus policija ir prokuratūra ėmėsi ikiteisminio tyrimo net trimis kryptimis: nelaimingo atsitikimo, savižudybės ir nužudymo. Prokuratūros verdiktas – savižudybė. Vilniaus apygardos prokuratūra, apklaususi įvykio liudininkus nustatė, kad slogios nuotaikos apimtas jaunuolis dūrė sau peiliu ir iššoko iš 15 aukšto. Jaunuolio tėvai tąkart sakė netikintys prokuratūros versija, esą V. E. nevartojo alkoholio, nebuvo linkęs į depresiją. 

Po nelaimės šį ketvirtadienį kalbinta studentų miestelio gyventoja Leokadija prisiminė prieš daugiau kaip dvejus metus įvykusią nelaimę. Moteris sakė, kad jos nestebina, jog nelaimė pasikartojo. „Ta pati baisi netvarka bendrabučių kvartale. Jaunuoliai geria, vasarą pusnuogiai laksto į balkonus, net dideliame aukštyje girti atlieka gimnastikos pratimus. Mėto daiktus, tuščius butelius. Daug kartų kviečiau policiją, bet ji atvažiuoja tik tada, kai kas nors žūva“, - piktinosi pagyvenusi vilnietė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.