Panemunės tilto rekonstrukciją Kaune vėl stabdo sprogmenys

Pirmadienį prie Panemunės tilto, iš Juozapavičiaus prospekto pusės, vėl rastas karo laikų sprogmuo. Aptikus pavojingą radinį iškart buvo įvestas planas „Skydas“. Šiuo metu teritorijoje dirba atvykę išminuotojai. Tai ne pirmas kartas, kai tilto rekonstrukcijos darbus stabdo rasti sprogmenys.

Sprogmenys prie Panemunės tilto tampa įprastiniais radiniais.<br>L. Pileckas
Sprogmenys prie Panemunės tilto tampa įprastiniais radiniais.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Feb 18, 2013, 12:52 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 4:02 PM

Lrytas.lt jau rašė, kad valant sausio pradžioje susprogdinto tilto griuvėsius abiejuose jo galuose buvo aptikti du nuo Antrojo pasaulinio karo laikų užsilikę sprogmenys - aviaciniai sviediniai. Tuomet jais pasirūpino iškviesti kariniai specialistai – išminuotojai.

Sprogmenų rasta ir vasario 13 dieną. Tuomet išminuotojai nustatė, kad rastas sprogmuo – standartinė Antrojo pasaulinio karo laikų rankinė granata „F-1“, kuri išvežta į Rokų poligoną sunaikinti.

Ilgus dešimtmečius kauniečiams tarnavęs Panemunės tiltas per kelerius rekonstrukcijos projektui įgyvendinti skirtus metus bus pakeistas gerokai modernesniu nauju tiltu, kurį numatyta sumontuoti ant sutvirtintų senųjų atramų. Ardant senąjį tiltą praėjusių metų vasarą buvo nuspręsta procesą paspartinti sprogdinant jį dalimis.

Tilto vidurinė dalis susprogdinta pernai lapkritį, o paskutinis sprogdinimas, pavertęs tiltą griuvėsiais, įvyko jau po Kalėdų.

Prasidėjus 2013-iesiems tilto griuvėsiai šalinami iš upės vagos bei pakrančių. Anot Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, tilto dalys iš vandens iškeliamos su kranais, kai kurios sunkesnės - ištempiamos ant kranto.

Panemunės tilto rekonstrukcija atsieis per 100 mln. litų. Darbus pabaigti planuojama iki 2014 metų vidurvasario.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.