Drąsuolis Rokiškio rajone iš degančio namo išgelbėjo senuką ir ožką

Pro šalį ne tarnybos metu važiavęs ugniagesys Rokiškio rajone ne tik pirmasis pastebėjo įsiplieskusį gaisrą, tačiau ir išgelbėjo iš degančio namo nevaikštantį šeimininką bei šeimos augintinę ožką.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Feb 23, 2013, 1:54 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 6:12 AM

Rokiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiui gelbėtojui, 31 metų Giedriui Gintautui penktadienį buvo išeiginė. Panemunėlio geležinkelio stotyje gyvenantis vyriškis, apie 10 val. važiuodamas per kaimą, pastebėjo dūmų stulpą.

„Jau seniai dirbu ugniagesiu, tai supratau, kad tai gaisro dūmai“, – lrytas.lt pasakojo G. Gintautas. Privažiavęs arčiau ir pamatęs, kad atvira liepsna dega medinis gyvenamasis namas, ugniagesys paskambino Bendruoju pagalbos telefonu ir pranešė apie gaisrą, o pats šoko iš automobilio ir puolė pagalbon.

Garbaus amžiaus namo šeimininkę Niną J. gelbėtojas rado šoko ištiktą ir besiblaškančią lauke. Įpuolęs į namo vidų, kuriame buvo tamsu nuo tirštų dūmų, G. Gintautas virtuvėje rado į spinteles įsitvėrusį stovintį senuką – greičiausiai paralyžiuotą sutuoktinį žmona bandė išvesti į lauką, tačiau pristigo jėgų. Ugniagesys ligonį ištempė į kiemą.

Kadangi Nina J. sakė, kad viduje yra ir jos augintinė ožka, G. Gintautas vėl įbėgo į degantį namą, surado dūmuose besiblaškantį išsigandusį gyvulį ir išvedė jį lauk.

„Tada dar įropojau į virtuvę, galvojau atjungti ir išnešti dujų balioną, kad jis nesprogtų, tačiau nebepajėgiau – buvo pernelyg karšta ir uždūminta, teko bėgti lauk“, – pasakojo vyriškis.

Kaip tyčia, tuo metu miestelis buvo tarsi išmiręs – niekas padėti G. Gintautui prie degančio namo nepuolė. Pamatęs gatve atžingsniuojantį vyrą, ugniagesys jį pasišaukė į pagalbą ir nunešė iš degančio namo išgelbėtą 78 metų Adą J. į ugnies nepaliestą ūkinį pastatą – ligotas senukas kieme atsidūrė plonais rūbais, kuriais apsirengęs gulėjo lovoje.

Tuo metu gaisro gesinti atskubėjo ir Panemunėlio geležinkelio stoties ugniagesių komanda. Vis dėl to medinio namuko, gausiai apšiltinto spaliais, išgelbėti nepavyko, jis sudegė. Dūmais apsinuodijusį Adą J. Greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę.

Dėl ko kilo gaisras, dar aiškinamasi. Neatmetama galimybė, kad gaisras kilo dėl gedimo senoje elektros instaliacijoje arba dėl netvarkingos krosnies ar dūmtraukio.

Kovo pabaigoje sueis 6 metai, kaip G. Gintautas dirba ugniagesiu. Per tą laiką jam tarnybos metu teko gesinti daugybę gaisrų, gelbėti žmones. Tačiau laisvalaikiu tapti gelbėtoju rokiškėnui iki šiol neteko.

Vis dėl to savo poelgio G. Gintautas nelinkęs sureikšminti. „Taigi natūralus dalykas – kiekvienas būtų taip pasielgęs, matydamas degantį namą“, – kukliai paaiškino ugniagesys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl rytų Lietuvoje laimėjo prorusiškas kandidatas?