N. Puteikienei incidentas Vilniuje priminė brolio tragediją

Su policija dėl incidento, kai ant Seimo nario Naglio Puteikio žmonos Nikos ir dukters Augustės užkrito stiklinis stogelis, besiginčijantys Puteikiai sekmadienį pateikė pretenziją ir viešbučiui. Jie prašo 1 tūkst. litų materialinei žalai atlyginti.

Penktadienio nelaimė N. Puteikienei priminė apie brolio žūtį.<br>J. Valiušaitis
Penktadienio nelaimė N. Puteikienei priminė apie brolio žūtį.<br>J. Valiušaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Feb 26, 2013, 9:39 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 1:59 AM

„Paltukas mano suplėšytas - tai pagrindinė materialinė žala. Už moralinę žalą neparašėm konkrečios sumos, bet leidom viešbučiui nuspręsti sumą, kurią galėtų skirti“, - pasakojo nukentėjusi N. Puteikienė.

Ji ir dukra buvo sužeistos prie viešbučio „Green“, kuriame buvo apsistojusios. Viešbučio direktorius Miroslavas Novickis portalui tvirtino, kad šiuo metu svarsto Puteikių pretenziją. Sprendimą, kokio dydžio kompensaciją viešbutis skirs, paskelbs antradienį. „Dėl materialinės žalos neabejojame, klausimas dėl nematerialinės“, - sakė M. Novickis.

N. Puteikienė pirmadienį į darbą nėjo, į mokyklą neleido ir 12-metės dukters. „Apdraskytos, pavargusios, skaudančiomis galvomis. Buvau pas gydytoją, perklijavo galvos žaizdą, sutvarkė kojos žaizdą. Augustei tebeskauda gumbas galvoje, ji nėjo šiandien į mokyklą. Pati nėjau šiandien į darbą, nes savaitgalį dirbau. Esame labai laimingos, gimėme antrą kartą“, - pasakojo moteris.

Dukrą pirmadienį ji vedė tik į dailės mokyklą. Vaikui penktadienį per galvą trenkė vientisas stiklo luitas. Mergaitę išgąsdino mintis, kad motina gali būti nebegyva.

Jūrų muziejaus darbuotojai pikčiausia, kad policija, jos įsitikinimu, labai vangiai tyrė įvykį. „Kai greitoji sutvarstė mane, pusvalandį nevykau į ligoninę, norėjau įsitikinti, kad policininkai kažką darys. Aš prašiau, kad jie pakiltų į 9 aukštą ir surastų, kas metė tą stiklinę. Jie sakė, kad nežino, kas metė. Jų atsakymas buvo, kad nėra priežasties trikdyti žmonių privatumo“, - prisiminė Seimo nario žmona.

Ji įsitikinusi, kad jei ne vyro N. Puteikio atkaklumas, įvykis liktų neištirtas: „Šita istorija taip ir būtų pasibaigus. Visa tai (žiniasklaidos dėmesys, ikiteisminis tyrimas. – Red.) buvo pasiekta dėl mano vyro atkaklumo.“

Jau vykdama į Vilnių moteris jautė, kad įvyks kažkas negero. Manė, kad pavojus jos tyko pripustytame slidžiame greitkelyje. Tačiau nelaimė ją ir dukrą užklupo po darbo Knygų mugėje, Lietuvos muziejų asociacijos stende, grįžtančias iš vakarienės mieste.

Brolis žuvo „netyčia“

Moteriai penktadienio nelaimė priminė prieš porą metų šeimą sukrėtusią brolio žūtį. „Mano šeima turi karčios patirties su žodžiu „netyčia“, - skaudžiai istoriją pradėjo politiko žmona.

2011 metų spalį jos brolis žuvo darbo vietoje, kai jam ant galvos statybų aikštelėje nusileido ekskavatoriaus kaušas. Ekskavatorininko striukės rankovė užkliudė svirtį, nuleidžiančią kaušą.

Praėjus metams nuo nelaimės kraujo vėžys pasiglemžė moters tėvą. Liga labai greitai išsivystė. „Kai žuvo brolis, tėvas ėmė gelsti, nykti“, - graudinosi N. Puteikienė.

Prieš mirtį tėvas prašė žento N. Puteikio padaryti viską, kad žmonės, dėl kurių kaltės žuvo sūnus, būtų nubausti.

Iki šiol tęsiasi bylos dėl N. Puteikienės brolio žūties nagrinėjimas. N. Puteikienė byloje – nukentėjusioji. Trečiadienį ji vyks į teismo posėdį.

„Mano tikslas – ne kompensacijų ieškoti. Mano tikslas, kad kaltininkas būtų nubaustas realia bausme. Tai nėra rankovė ir ne ekskavatoriaus vairuotojas su pusantrų metų darbo stažu. Kaltininkas yra bendrovės savininkai, kurie nesugebėjo išversti ekskavatorių instrukcijos iš vokiečių į lietuvių kalbą“, - sakė N. Puteikienė.

Jos teigimu, būtina nubausti ir stiklinę išmetusį azerbaidžianietį: „Tas, kuris meta stiklinę, jam turėtų būti visiškai aišku, kad taip daryti negalima. Viešbutis yra ne bendrabutis. Net bendrabučiuose taip elgtis negalima.“

N. Puteikis piktinasi policija

Seimo nario N. Puteikio teigimu, policija puola aukas, sakydama, kad jis ir žmona apie incidentą pasakoja netiesą.

„Policija iš karto paskelbė, kad tai – nelaimingas atsitikimas. Agresorius laimingas ir džiūgauja. Policija perėjo į puolimą prieš mus“, - sakė N. Puteikis.

Jis tikisi gauti televizijos laidos „Farai“ įrašą, kur, jo teigimu, matysis, kaip penktadienio vakarą po įvykio elgėsi policija ir stiklinę pro langą išmetę jaunuoliai.

Pikti Seimo nario N. Puteikio žodžiai užgavo Vilniaus policijos pareigūnus. Pirmadienį Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas išplatino pranešimą, kuriame aiškino, kad policija padarė viską, ką privalėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.