Per avariją Rokiškio rajone žuvo ne kartą neblaivus vairavęs jaunuolis (atnaujinta)

Šeštadienio vakarą, 19 val. 32 min,  Rokiškio rajone, Apaščios kaime įvyko avarija - Pandėlio miestelyje gyvenančio 29 metų Vitalijaus B. vairuojamas automobilis ,,Opel Vectra“ išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir atsitrenkė į priešpriešais važiavusį vilkiką ,,Renault Magnum“ su puspriekabe ,,Renders Euro 500“, vairuojamą šiauliečio K. D., gimusio 1972 m. Eismo įvykio metu  lengvojo automobilio vairuotojas  žuvo vietoje.

Eismo įvykio metu žuvo automobilio „Opel Vectra“ vairuotojas.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Eismo įvykio metu žuvo automobilio „Opel Vectra“ vairuotojas.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Mar 10, 2013, 2:09 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 6:22 AM

„Jeigu lengvuoju automobiliu būtų važiavęs ne vien vairuotojas, būtų buvę daugiau lavonų. Iš „Opel Vectra“ neliko nieko“, - lrytas.lt sakė Rokiškio rajono policijos komisariato viršininkas Stasys Meliūnas.

Dėl kokių priežasčių lengvasis automobilis kaimo teritorijoje, kur ribojamas greitis, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, neaišku. Tuo metu kelio danga buvo neslidi, todėl įtariama, kad vairuotojas tiesiog galėjo nesuvaldyti dideliu greičiu važiavusio „Opel Vectra“.

Smūgio būta tokio stipraus, kad vairuotojo kūną iš sumaitoto automobilio ištraukti pavyko tik ugniagesiams, panaudojusiems specialią įrangą. Žuvusysis – netoli nuo Apaščios kaimo esančio Pandėlio miestelio gyventojas.

Transporto įmonei priklausantį vilkiką „Renault“ vairavęs šiaulietis K. D. per avariją nenukentėjo. Po ekspertizės paaiškės, ar žuvęs jaunuolis prie vairo sėdo blaivus. Jei paaiškės, kad Vitalijus B. vairavo girtas, tai pareigūnų nenustebins. Rokiškio ir kitų rajonų policininkai jį ne kartą yra sulaikę prie vairo neblaivų.

Pirmąkart policijos pareigūnams Vitalijus B. įkliuvo 2003 metais, būdamas vos devyniolikos. Ką tik gavęs vairuotojo pažymėjimą jaunuolis tame pačiame Apaščios kaime, kur šeštadienį žuvo, vairavo būdamas neblaivus. Pandėlietis neteko teisės vairuoti.

Tačiau po trijų metų, 2006 metais, jis vėl kelis kartus buvo baustas už kelių eismo taisyklių pažeidimus – važiavo automobiliu be techninės apžiūros, neužsisegęs saugos diržo, o galiausiai sulaikytas Rokiškyje vairuojantis neblaivus (lengvas girtumo laipsnis). Už tai pandėlietis nubaustas 1 tūkst. 500 litų bauda.

Išvadų jaunuolis nepadarė. Po metų jis vėl kelis kartus baustas už šiurkščius Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Pirmiausia įkliuvo vairuodamas girtas (vidutinis girtumas), todėl jam buvo skirta ne tik 2 tūkst. bauda, bet ir vairuotojo pažymėjimas atimtas 2 metams.

Bet ir netekęs teisės vairuoti, jis dar du kartus tais pačiais 2007 metais buvo sustabdytas pareigūnų. Vieną kartą jis vairavo techninės apžiūros nepraėjusį ir nedraustą automobilį, todėl buvo nubaustas 2 tūkst. litų bauda. Netrukus jis buvo sulaikytas neblaivus važiuojantis Rokiškyje (vid. girtumas). Už tai teismas jam skyrė 5 tūkst. litų baudą, kuri Vitalijaus B. prašymu buvo pakeista į 400 val. viešųjų darbų.

Po metų, 2008-aisiais, pandėlietis sučiuptas vairuojantis be vairuotojo pažymėjimo ir girtas (vid. girtumas), todėl „užsidirbo“ 20 parų administracinio arešto.

2010 metais, dar neatgavęs vairuotojo pažymėjimo, gimtajame Pandėlyje įkliuvo pareigūnams prie vairo būdamas visiškai girtas (3,84 promilės). Už tai nubaudžiamas 4 tūkst. litų bauda.

Pernai, jau atgavęs vairuotojo pažymėjimą, vyriškis buvo nubaustas 100 litų bauda už tai, kad nebuvo užsisegęs saugos diržo. Už tą patį Vitalijų B. pareigūnai sustabdė ir šiemet, vasario 26 dieną.

Daugkartiniam kelių eismo taisyklių pažeidėjui buvo nuspręsta 1 mėnesiui atimti galimybę vairuoti. Nutartis būtų įsiteisėjusi kovo 19 dieną, tačiau su laikinuoju vairuotoju pažymėjimu kol kas važinėjęs Vitalijus B. žuvo.

Vitalijus B. žuvo vairuodamas jam priklausantį automobilį. Pandėlietis šeimos nebuvo sukūręs, gyveno su tėvais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.