Pasvalio rajone per gaisrą žuvo vyras

Pasvalio rajono Pumpėnų miestelio gyventojai gaili pirmadienio vakare gaisre žuvusio vyro, tačiau tuo pačiu ir džiaugiasi, kad per gaisrą dar kelios šeimos neliko be namų. Kaimynams ir ugniagesiams pavyko apsaugoti aplinkinius namus, kurie stovi prie pat užsiliepsnojusio pastato. Artimiausias medinis namukas, kuriame gyvena neįgali senutė, stovi vos per metrą nuo sudegusio namo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2013, 9:08 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 4:53 AM

Gaisrą Pumpėnų pagrindinėje Panevėžio gatvėje, 51-uoju numeriu pažymėtame name pirmieji apie 19 val. 20 min. pastebėjo kaimynystėje gyvenantys žmonės. Jie iškvietė ugniagesius, o patys puolė gelbėti prie pat liepsnojančio mūrinuko pastatytų medinių namų. Artimiausias namukas, kuriame gyvena neįgali senutė, buvo vos už metro nuo užsidegusio pastato.

Kaimynai ant įkaitusio senutės namuko liejo vandenį tol, kol atvažiavo ugniagesiai. Šiems pavyko išsaugoti ir šį, ir kiek tolėliau stovintį jaunos šeimos medinuką.

Ugniagesiams atvykus namas, kuriame kilo gaisras, liepsnojo jau atvira liepsna. Gaisro metu sudegė jo stogas, išdegė namo vidus. Kai apmalšinę liepsnas gelbėtojai įėjo į vidų, prieangyje rado nebegyvą stipriai apdegusį vyriškį.

Nustatyta, kad tai – 48 metų A. P. kūnas. Šis vienišas vyriškis minėtą namuką nuomavosi iš vienos pumpėniškės. Pirminiais duomenimis, gaisrą galėjo sukelti pats nuomininkas, neatsargiai rūkydamas. Kilus gaisrui, jis iš kambario, kuriame buvo gaisro židinys, dar bandė gelbėtis, tačiau nesėkmingai. Gali būti, kad prisikvėpavęs nuodingų dūmų jis prarado sąmonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.