Draugai ir bendražygiai pagerbė Anapilin išėjusią I. Matijošaitienę (papildyta)

Ketvirtadienio vakarą į Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčią pagerbti ir pasimelsti už mirusią miesto politikę ir verslininkę Ireną Matijošaitienę rinkosi kauniečiai. Dalyvauti Šv. Mišių aukoje šaltą vakarą atėjo apie du šimtus velionę asmeniškai pažinojusių ir tik per renginius ar šventes mačiusių žmonių.

Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje pagerbtas I. Matijošaitienės atminimas.<br>M. Patašius
Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje pagerbtas I. Matijošaitienės atminimas.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

2013-03-14 21:23, atnaujinta 2018-03-09 23:50

Šv. Mišios iš pradžių turėjo būti aukojamos už I. Matijošaitienės sveikatą, tačiau moters gyvybė užgeso šiandien apie 14 valandą. Todėl maldos namuose tvyrojo ne vilties, bet gedulo bei atsisveikinimo nuotaika.

Pabūti su kauniečiais atėjo ir I. Matijošaitienę pažinoję miesto valdininkai, keletas politikų, verslininkas Arvydas Garbaravičius. Tuo tarpu I. Matijošaitienės artimieji šį vakarą pasiliko prie velionės.

Kauno politikė susižalojo namuose antradienio rytą, kai nukrito nuo laiptų. Tuomet atlikus tyrimus, buvo nustatytas kaukolės pamato lūžimas, kraujavimas į galvos smegenis, stuburo juosmeninės dalies slankstelio lūžimas.

Dėl galvos smegenų tinimo skubiai atlikta neurochirurginė operacija. Moteris buvo operuota tris kartus. Tačiau įvertinę patirtus sužalojimus medikai artimiesiems daug vilčių nesuteikė. Liūdnos prognozės pasitvirtino ketvirtadienį popiet, kai gydytojai konstatavo moters smegenų mirtį.

Pačios I. Matijošaitienės valia, su jos šeimos narių sutikimu, duomenys apie nustatytą smegenų mirties faktą ir sutikimą paaukoti organus perduoti Nacionaliniam organų transplantacijos biurui. Dėl šios priežasties moters gyvybines funkcijas palaikanti aparatūra nėra išjungta, nes organai persodinimui paimami iš funkcionuojančio organizmo, vyksta kraujotakai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.