Gydytojai konstatavo I. Matijošaitienės mirtį

LSMU ligoninės Kauno klinikų Neurochirurgijos intensyvios terapijos skyriuje gydomai pacientei Irenai Matijošaitienei šiandien 14 val. diagnozuota smegenų mirtis.

55 metų I. Matijošaitienei konstatuota biologinė mirtis. Moteris buvo davusi sutikimą, kad jos organai būtų paaukoti kitų gyvybei išgelbėti.<br>A. Barzdžius
55 metų I. Matijošaitienei konstatuota biologinė mirtis. Moteris buvo davusi sutikimą, kad jos organai būtų paaukoti kitų gyvybei išgelbėti.<br>A. Barzdžius
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Mar 14, 2013, 3:09 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:30 AM

Pačios Irenos Matijošaitienės valia, su jos šeimos narių sutikimu, duomenys apie nustatytą smegenų mirties faktą ir sutikimą paaukoti organus perduoti Nacionaliniam organų transplantacijos biurui.

LSMU ligoninės Kauno klinikų Ryšių su visuomene skyriaus vadovė Milda Dambrauskienė pranešė, kad priimti sprendimą artimiesiems padėjo I. Matijošaitienės anksčiau išsakyti žodžiai: "Jeigu ir miręs gali padėti žmogui, tai padėk".

55 metų pacientę gydantys Kauno klinikų medikai ketvirtadienio rytą vėl pakartojo negalintys pranešti viltį teikiančių žinių, iki stabilizuoti I. Matijošaitienės gyvybinių funkcijų nepavyko. Moteris nepabudo iš medikamentais sukeltos dirbtinės komos.

Šiandien klinikose planuota surengti spaudos konferenciją, informuoti visuomenę apie I. Matijošaitienės sveikatos būklę. Situacijai nesikeičiant šių planų buvo atsisakyta.

Trečiadienį medikai kreipėsi į žurnalistus prašydami netrikdyti sunkią traumą patyrusios kaunietės vyro, žinomo verslininko ir politiko Visvaldo Matijošaičio. Nelaimės prislėgtas verslininkas suteikė medikams visus įgaliojimus komentuoti žmonos sveikatos būklę ir per juos kreipdamasis į žiniasklaidos atstovus paprašė sunkią akimirką netrikdyti šeimos narių bei artimųjų.

Kauno klinikų Intensyviosios terapijos klinikos Neurochirurgijos reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus vadovas Tomas Tamošuitis trečiadienį minėjo, kad I. Matijošaitienės gyvybinės funkcijos palaikytos medicininiais prietaisais bei medikamentais. Jai buvo sukelta dirbtinė koma.

Medikai konstatavo, kad atlikus tris sudėtingas operacijas neurochirurginio gydymo taikyti nebegalima, o didžiausias dėmesys skiriamas sutrikusioms pacientės gyvybinėms funkcijoms stabilizuoti.

Specialiais prietaisais ventiliuojami pacientės plaučiai, drenuojamos galvos smegenys.

Apie I. Matijošaitienės galimybę pasveikti lakoniškai kalbantys medikai trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje paminėjo ir pesimistines prognozes.

„Kadangi ligonės būklė prieš operaciją buvo tokia, kokia ji buvo, tai įvertinus, statistika nėra labai gailestinga. Prognozės nebūtų labai optimistinės“, - sakė Kauno klinikų Intensyviosios terapijos klinikos Neurochirurgijos reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus, kuriame gydoma I. Matijošaitienė, vadovas T. Tamošuitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.