I. Matijošaitienės mirtis - didelis praradimas Kaunui

Kauną sukrėtė žinia apie politikės ir verslininkės Irenos Matijošaitienės mirtį.

„Irena buvo moteris – gyvsidabris, pilna idėjų, iniciatyvos, nepaprastai aktyvi“, - prisiminė opozicijoje dirbanti J. E. Norvaišienė.<br>A. Barzdžiaus nuotrauka iš archyvo
„Irena buvo moteris – gyvsidabris, pilna idėjų, iniciatyvos, nepaprastai aktyvi“, - prisiminė opozicijoje dirbanti J. E. Norvaišienė.<br>A. Barzdžiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Mar 14, 2013, 6:42 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:07 AM

Kauno politikos naujokė, velionės I. Matijošaitienės bendražygė Jūratė Elena Norvaišienė sakė, jog tai didelis praradimas Kaunui bei miesto tarybai.

„Irena buvo moteris – gyvsidabris, pilna idėjų, iniciatyvos, nepaprastai aktyvi. Viena tų Kauno tarybos narių, kurie nevengė išsakyti savo nuomonę. Jai rūpėjo visos Kauno problemos, niekam ji nebuvo abejinga. Neretai Irena kreipdavosi į politikų sąžinę, juos gėdindavo. Gal ji kalbėdavo kiek moteriškai, tačiau tai buvo iš širdies“, - prisiminė opozicijoje dirbanti J. E. Norvaišienė.

Politikė svarstė, jog tragiška I. Matijošaitienės mirtis, savotiška likimo apraiška.

„Prieš penkerius metus aš nukritau iš antrojo aukšto ant koklinių grindų ir man nieko nebuvo. Matomai, egzistuoja likimas“, - svarstė J. E. Norvaišienė.

Mylėjo Kauną

Kauno merą Andrius Kupčinską žinia apie savivaldybės tarybos narės Irenos Matijošaitienės mirtį pasiekė užsienyje. Miesto vadovas sakė, jog 55-erių metų politikės netektis yra ypač skaudi, I. Matijošaitienė pasižymėjo nuoširdumu ir meile Kaunui.

„Žinia apie patirtą sunkią traumą buvo netikėta, o ši, dar liūdnesnė žinia – labai sukrėtė. Nepaisant pažiūrų bei politinių įsitikinimų, kiekvieno tarybos nario mirtis yra skaudi. Juk šie žmonės yra gavę bendruomenės pasitikėjimą, dėl to juos žmonės ir išrinko“, - sakė Kauno meras, konservatorius A. Kupčinskas.

Nors frakcijos „Vieningas Kaunas“ narė I. Matijošaitienė dirbo opozicijoje, meras A. Kupčinskas vertino energingos moters nuoširdumą. Turtingo „Vičiūnų grupės“ vadovo bei politiko Visvaldo Matijošaičio žmona nepasižymėjo ekstravagantiškumu, kalbėjo tai, ką galvojo.

„Ji iš visos širdies stengėsi gilintis į miesto aktualijas, kartais ir kritišką žodį pareikšdavo.

Visi jos pareiškimai, pasisakymai, nuomonės kilo iš noro matyti gražesnį savo gimtąjį Kauną. Norisi paminėti tik geru žodžiu ir palinkėti, kad žemelė jai būtų lengva, tesiilsi aukštybėse. Tuo pačiu užjaučiu velionės šeimą bei artimuosius“, - sakė Kauno meras A. Kupčinskas.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Vygantas Gudėnas opozicijoje dirbusią velionę I. Matijošaitienę prisiminė kaip itin taktišką politikę.

„Niekada su velione Irena mūsų frakcija neturėjo jokių nesusipratimų. Tai buvo taktiška, labai mandagi moteris. Prisiminimai patys geriausi, tai buvo nuoširdus, dalykiškas žmogus, sakęs tai, ką galvoja“, - sakė V. Gudėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.