Per gaisrą Pasvalio daugiabutyje žuvo vyras, evakuota 17 žmonių (papildyta)

Trečiadienio vakarą Pasvalio daugiabutyje kilus gaisrui, žuvo buto, kuriame buvo ugnies židinys, šeimininkas. Iš namo ugniagesiai evakavo 17 gyventojų. Kaimynai spėja, kad gaisrą galėjo sukelti pats žuvusysis, į savo bendrabučio tipo kambarį tądien atsigabenęs dujų balioną ir jį galbūt blogai prijungęs prie viryklės.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Mar 14, 2013, 10:46 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 1:04 AM

Gaisras Pasvalio centre, Vilniaus 57-me gatvės trijų aukštų daugiabutyje pastebėtas 22 val. 30 min. Gretimo namo gyventojas, pastebėjęs, iš viršutinio aukšto buto sklindančius dūmus, paskambino ugniagesiams. Šiems atskubėjus, iš buto trečiame aukšte jau veržėsi liepsnos.

Į butą, kuriame buvo gaisro židinys, patekę ugniagesiai lovoje rado be sąmonės gulintį 43 metų buto šeimininką J. B. Vyriškis buvo skubiai greitąja išvežtas į Pasvalio ligoninę, tačiau ten mirė. 

Iš uždūminto daugiabučio ugniagesiai evakavo 17 žmonių. Jiems teko porą valandų palaukti lauke, kol gelbėtojai darbavosi name, o vėliau žmonėms buvo leista grįžti į namus.    Per gaisrą J. B. bute sudegė dvi virtuvinės spintelės, apdegė buto durys, aprūko sienos. Dėl ko kilo gaisras – nustatinėjama.

Kaimynų teigimu, mėgstantis išgerti šeimininkas šį butą buvo pavertęs landyne, kurioje nuolat rinkdavosi sugėrovai. Bendrabučio tipo vieno kambario butą su bendra virtuve turintis J. B. neseniai buvo gavęs pašalpą ir trečiadienį nusipirko dujų balioną. Vyriškis jį bei viryklę pasistatė savo kambarėlyje, kad nereikėtų vaikščioti į bendro naudojimo virtuvę.

"Girtas balioną prie viryklės jungė, tai tikriausiai blogai kažką padarė, įvyko dujų nuotekis ir jis tikriausiai apsinuodijo dujomis", – spėjo viena kaiminystėje gyvenanti pasvalietė.

Kaimynai matė, kad ugniagesių išneštas be gyvybės ženklų iš kambario J. B. buvo be viršutinių drabužių. Greičiausiai jis tuo metu, kai kilo gaisras, miegojo. Gelbėtojai jį rado lovoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.