Šiurpios avarijos liudininkas per stebuklą liko gyvas

Mašiną vairavęs T. Lanka žuvo vietoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Mar 19, 2013, 6:15 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:55 PM

G. Tomkus praėjusį ketvirtadienį pakliuvo į šiurpią avariją - į senutėlį „Volkswagen Passat“, kuriame jis sėdėjo su savo bendraamžiu Tautvydu Lanka, rėžėsi keleivinis traukinys.

Vagono nusviestas automobilis skrido oru apie 20 metrų ir atsitrenkė į metalinį geležinkelio stulpą.

Mašiną vairavęs T. Lanka žuvo vietoje.

Kai ugniagesiai iš beviltiškai sumaitoto automobilio ištraukė Gediminą, jo gyvybė kabojo ant plauko.

Kojų lūžius, sunkią galvos traumą patyręs jaunuolis vaitojo iš skausmo, o medikų automobilis lėkė į Kauno klinikų reanimaciją.

Tačiau ligoninėje mirtis buvo įveikta, šiuo metu Gediminas jau yra iškeltas iš Reanimacijos skyriaus į Mišrių traumų skyrių.

Artimiausiu metu planuojama operuoti lūžusias Gedimino kojas, o paskui vaikino dar laukia ilgas reabilitacijos procesas.

Miežonių kaime gyvenęs G. Tomkus su T. Lanka iš netoliese esančio Pakertų kaimo tvarkė išvykimo į užsienį reikalus. Du geri draugai kovo 16 dieną turėjo išplaukti į Švediją, šioje šalyje ketino kurį laiką padirbėti. Jaunuoliai jau buvo nusipirkę kelto bilietus.

Tačiau visus planus sugriovė kraupi avarija kelyje Kaišiadorys - Tauckūnai įrengtoje geležinkelio pervažoje. Iki kelionės keltu buvo likusios vos dvi dienos.

Tėvų mašiną vairavusį T. Lanką prie pervažos apakino saulė, todėl jie per vėlai pastebėjo iš Vilniaus į Klaipėdą vykusį keleivinį traukinį.

Tautvydas dar mėgino stabdyti, bet mašina tapo nevaldoma - nuo ledu nukloto kelio ji nuslydo tiesiai į pervažą ir susidūrė su vagonų kolona.

Jei ledas nuo kelio dangos būtų nuvalytas, tragedijos gal ir būtų pavykę išvengti.

Abu vaikinai - padorūs, eibių keliuose ar kur kitur anksčiau niekada nebuvo prikrėtę. Pirminiais duomenimis, T.Lanka automobilį vairavo blaivus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.