Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Jonavos rajone paauglę palaužė nelaiminga meilė

Ruklos (Jonavos r.) bendruomenę sukrėtė tragedija – iš gyvenimo savo noru pasitraukė 15 metų moksleivė. Nusižudžiusią dukterį aptiko namo sugrįžę tėvai.

Daugumai moksleivę pažinojusių žmonių susidarė įspūdis, kad jos neslėgė dideli rūpesčiai.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugumai moksleivę pažinojusių žmonių susidarė įspūdis, kad jos neslėgė dideli rūpesčiai.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

Apr 11, 2013, 8:15 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 11:59 AM

„Nepaprastai skaudus įvykis, esame prislėgti ir nuliūdę”, – trečiadienį kalbėjo mokyklos, kurioje mokėsi penkiolikametė, direktorius. Jis šioje švietimo įstaigoje dirba devynerius metus, tačiau toks įvykis pirmasis.

Mokyklos vadovybė iš Jonavos psichologinės tarnybos pakvietė specialistus, kurie bendrauja ir mokiniais, ir su pedagogais.

Kas galėjo paskatinti paauglę žengti tokį baisų žingsnį?

Daugiavaikė šeima, kurioje augo ši mergina, gyventi į Ruklą iš Kauno persikraustė 2007-aisiais. Viena jos sesuo yra jau pilnametė, o dar dvi seserys gerokai jaunesnės, jos net nelanko mokyklos.

„Šeimą nuolat stebėjome dėl socialinių įgūdžių stokos”, – kalbėjo Jonavos rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Elegijus Laimikis.

Tiesą sakant, vargingai gyvenančiai šeimai nesiseka tvarkyti savo finansinių reikalų. Didžiąją pajamų dalį sudaro socialinės pašalpos, vaikų tėvas verčiasi atsitiktiniais darbais.

„Šioje šeimoje tikrai nėra nei nesaikingo suaugusiųjų girtavimo, nei vaikų nepriežiūros”, – tikino E. Laimikis.

Jonavos rajono policijos pareigūnai spėja jau numanantys savižudybės priežastį: „Merginos mirtis galimai susijusi su nelaimingos meilės reikalais.”

Nors jonaviškė nepaliko jokio atsisveikinimo raštelio ar kitokio įrašo, tokią versiją sustiprino įvykio vietos apžiūra ir tyrimui reikšmingi radiniai.

Daugumai moksleivę pažinojusių žmonių susidarė įspūdis, kad jos neslėgė dideli rūpesčiai.

Grįžę namo moksleivės tėvai užvakar apie 16 val. ją rado pasikorusią kambaryje. Jie išlaisvino iš kilpos dukterį ir mėgino gaivinti, bet mergina buvo mirusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.