Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Jurbarko ligoninėje iš gyvenimo pasitraukė vyras

Penktadienio rytas Jurbarko ligoninėje prasidėjo tragedija. Iš penktajame aukšte esančio terapijos skyriaus balkono iššoko ir nusižudė maždaug aštuoniasdešimties metų pacientas. Portalo lrytas.lt žiniomis, vyras buvo priskiriamas prie sunkių ligonių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 12, 2013, 1:31 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:58 AM

Nelaimė įvyko apie 8 valandą ryte. Negyvą pacientą pastebėjo ir apie tai ligoninės vyriausiajam gydytojui Aivarui Šlekiui pranešė medikė.

Pasak ligoninės vadovo, įvykis itin smarkiai paveikė visą personalą, medikai jaučiasi siaubingai.

„Manau, kad dėl tokio vyro poelgio mes tikrai nesame kalti. Tačiau morališkai visi jaučiame didžiulę kaltę“, - sakė A. Šlekys.

Ligoninės vadovas nesiėmė svarstyti, kodėl sunkiai sirgęs ligonis galėjo nuspręsti pasitraukti iš gyvenimo. Tačiau vertindamas įvykį A. Šlekys prašė ligonių artimuosius visada informuoti ligoninės personalą apie pacientų polinkius ar psichologines problemas.

„Jeigu mes žinome, kad ligonis yra ar gali būti linkęs į savižudybę, visai kitaip jį stebime, jis sulaukia visų reikiamų specialistų pagalbos. Tačiau jei nežinome, ne visada galime laiku pastebėti blogus dalykus. Tikrai labai gaila, kad taip nutiko“, - kalbėjo medikas.

A. Šlekys prisimena, kad Jurbarko ligoninėje ir ankščiau yra buvę atvejų, kai ligoniai iškrisdavo ar iššokdavo per balkonus.

„Kiek pamenu, tai yra buvę gal trys ar keturi kartai“, - sakė ligoninės vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.