Spalvingojo baikerio E. Malinausko laidotuvės – netradicinės (papildyta)

Tokių laidotuvių Pasvalyje iki šiol dar nebuvo. Ketvirtadienį į Kiemelių kaimą išlydėti kremuoti išvežamo baikerio, lakūno, ekstremalo ir tiesiog gero žmogaus Eugenijaus Malinausko, susirinko artimieji, giminės ir didžiulis pulkas draugų bei bičiulių – ne tik iš įvairių Lietuvos miestų, tačiau ir užsienio: Latvijos, Estijos, Rusijos, Ukrainos.

Salėje, kur buvo pašarvotas E. Malinauskas, skambėjo ne tik rokas ir klasikinė muzika, tačiau ir motociklo riaumojimas, palydimas susirinkusiųjų plojimų.<br>R. Stundžienė
Salėje, kur buvo pašarvotas E. Malinauskas, skambėjo ne tik rokas ir klasikinė muzika, tačiau ir motociklo riaumojimas, palydimas susirinkusiųjų plojimų.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2013-04-12 07:55, atnaujinta 2018-03-08 10:28

Katafalkas su sekmadienį netikėtai mirusio 51 metų E. Malinausko palaikais, lydimas motociklų, senovinių automobilių ir visureigių kolonos, apsuko garbės ratą per Pasvalį. „Paskutinis Augio paradas“, - apgailestavo Pasvalio centre atsisveikinti su šiuo neramios sielos kraštiečiu susirinkę pasvaliečiai, jo dėka matę ne vieną smagų renginį.

Pareikšti paskutinę pagarbą E. Malinauskui žmonės dar galės ir penktadienį, kai urna su jo pelenais bus laidojama senosiose Pasvalio kapinėse šalia tėvų.

Spalvingo pasvaliečio ir laidotuvės buvo netradicinės. Kiemelių kaimo, kur ne kartą vyko E. Malinausko organizuoti renginiai, kultūros centro salėje pastatytas velionio karstas paskendo spalvingų gėlių jūroje. Daugelis jo bičiulių ir draugų žinojo, kad E. Malinauskui labiausiai patinka geltonos spalvos gėlės, todėl prie karsto jų buvo bene daugiausiai.

Karsto kojūgalį papuošė taip pat spalvinga E. Malinausko dukterų puokštė su įkomponuotomis nuotraukomis ir užrašu „Tėti, juk gyvenimas tikrai gražus...m?“. Tai buvo mėgstamas pasvaliečio ekstremalo posakis. Šalia karsto – jauniausios velionio dukters, šešiametės Augustės piešinys mylimam tėveliui – tigras.

Ramią smuiko ir sintezatoriaus muziką vis keitė tranki roko muzika. Ją kartas nuo karto nutraukdavo motociklo „Harley Davidson“, pastatyto šalia karsto, riaumojimas, palydimas artimųjų ir draugų plojimų. Uždengiant karstą skambėjo grupės „Genesis“ daina „,Mama“ - tai buvo mėgstamiausia E. Malinausko daina, kuri skambėdavo visuose jo organizuojamuose renginiuose.

Lauke, prie įėjimo į Kiemelių kultūros centrą, buvo išrikiuoti keli motociklai, atgabentas E. Malinausko sklandytuvo sparnas. Čia pat stovėjo ir jo „vabalas“. Šis automobilis buvo neatsiejama E. Malinausko įvaizdžio dalis, kaip ir ryškiaspalviai drabužiai bei balta uniforminė kepurė. Pastarąją, padėtą prie karsto, vėliau pasiėmė E. Malinausko dukra Mantė.

Prieš išnešant karstą iš salės, netoliese, E. Malinausko sodybos kieme, buvo pripūstas oro balionas „Vytautas Didysis“, o į koloną išsirikiavo įvairių baikerių, visureigių klubų nariai.

Įspūdingo ilgio kolonos, kurioje važiavo daugiau nei šimtas automobilių ir motociklų, lydimas katafalkas apsuko ratą Pasvalio gatvėmis. Čia, nekreipdami dėmesio į įkyrų lietų, būriavosi pasvaliečiai. „Tai paskutinis paradas, kuriame Augis dalyvauja“, - apgailestavo ne vieną E. Malinausko automobilių paradą regėję žmonės.

Pasvaliečiai ir kiti senovinių automobilių, motociklų bei kitos technikos mėgėjai paskutinį E. Malinausko surengtą renginį „Mes važiuojam 2013“ išvys balandžio 26-27 dienomis. Jo draugai tikisi įvykdyti E. Malinausko pažadą, kad tokios šventės Pasvalys dar nematė. Tik gaila, kad įspūdingos šventinės kolonos priekyje šįkart garsusis Pasvalio ekstremalas nebevažiuos...

E. Malinauskas staiga mirė praėjusio sekmadienio vakarą, Pasvalio sporto mokyklos baseine. Pirtyje pasikaitinęs ir į baseiną įšokęs vyriškis blogai pasijuto ir susmuko. Nors jį puolė reanimuoti tuo metu baseine buvusi pasvalietė gydytoja, atskubėjo greitoji, vyriškio gyvybės išgelbėti nepavyko. Vėliau paaiškėjo, kad E. Malinauską pakirto širdies liga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.