J. Smoriginas apie V. Šapranauską: „Į jo vietą labai ilgai niekas neatsistos“

Ketvirtadienį Lietuvą sukrėtusi žinia apie aktoriaus Vytauto Šapranausko mirtį prislėgė jo eterio bendražygį – choreografą Jurijų Smoriginą. TV projekte „Šok su manimi“ į linksmas, o kartais ir aštrias žodžių kovas su Vytautu vėlęsis Jurijus lrytas.lt sakė, kad jautė jam didžiulę pagarbą, o iš pokalbių su aktoriumi nenujautė artėjančios tragedijos.

"Man jis tikrai buvo didis aktorius", - sakė su V. Šapranausku (kairėje) ne vieną eterio nuotykį patyręs J. Smoriginas.<br>R. Neverbickas
"Man jis tikrai buvo didis aktorius", - sakė su V. Šapranausku (kairėje) ne vieną eterio nuotykį patyręs J. Smoriginas.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-04-18 23:43, atnaujinta 2018-03-08 01:13

Pastarąjį mėnesį su V. Šapranausku J. Smoriginas nebuvo susitikęs, bet ankstesni pašnekesiai, anot choreografo, nerodė, kad bičiuliui kažkas negerai.

„Žinote, kaip yra su savais žmonėmis. Gali nesimatyti metus, o tada susitikti ir kalbėtis, lyg nebūtum išsiskyręs.

Tai, kas nutiko, mane pribloškė. Vytautas buvo labai stiprus žmogus psichologiškai. Bent jau taip atrodė.

Kartais sakydavau, Dieve, kaip mane slegia tas ar anas. O jis man atrėždavo – baik tu, ką tu čia... Ir dar tokiais žodžiais, kurių geriau necituosiu. Galvodavau – velnias, teisingai, ko aš čia suku galvą“, - pasakojo žinios sukrėstas J. Smoriginas.

Anot jo, V. Šapranauskas šiais laikais daug kam geriausiai žinomas kaip TV laidų vedėjas, bet nereikia nuvertinti jo nuopelnų teatrui.

„Vienas universaliausių žmonių Lietuvos teatre. Mano jausmai jam buvo patys šilčiausi. Visos laidos, kuriose teko kartu dirbti, man buvo didžiausia dovana. Tokį muzikalų ir plastišką žmogų retai sutiksi.

Į jo vietą niekas neatsistos. Ir taip bus labai ilgai. Jame buvo visa scenos kultūra. Ir senojo rusų teatro, ir dabartinė. Jo mąstymas unikalus buvo, jis prisitaikė prie laikmečio, gerai įvertino, kas vyksta aplink.

Aš jį juk ir užkulisių gyvenime pažinojau, ir streso situacijose. Visko eteryje tarp mūsų būdavo, ir žaidimų, ir ne žaidimų. Bet visada jaučiau jam pagarbą. Nesvarbu, kokios profesijos žmogus šalia būdavo, jei kartu dirbdavo, Vytautas su juo eidavo į kalną“, - sakė Jurijus.

J. Smorigino nuomone, aktorių galėjo sužeisti aplinka.

„Iš jo mokiausi kai kurių psichologinių dalykų. Juk gyvename mažoje šalyje, kur menas prastai vertinamas.

Bet manau, jam buvo sunku, visa aplinka prisidėjo prie jo žlugdymo. Juk jam buvo priekaištaujama dėl nuodėmių, kurias daro visi.

Kai žmogus didis ir talentingas, tai pats suprantate... O man jis tikrai buvo didis aktorius“, - sakė J. Smoriginas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.