V. Šapranauską slėgė vienatvė

Ketvirtadienį Lietuvą sukrėtus žiniai apie aktoriaus Vytauto Šapranausko pasitraukimą iš gyvenimo, kolegos negailėjo gerų žodžių velioniui. Kartu scenoje ir filmavimo aikštelėse dirbę aktoriai ir prodiuseriai vienu balsu tvirtino, kad V. Šapranauskas buvo labai talentingas, tačiau kartu ir labai vienišas.

Kolegos mano, kad sarkastiškas V. Šapranausko humoras buvo tarsi savigyna, juokaudamas jis saugodavo save, savo vidinį pasaulį.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Kolegos mano, kad sarkastiškas V. Šapranausko humoras buvo tarsi savigyna, juokaudamas jis saugodavo save, savo vidinį pasaulį.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Apr 18, 2013, 11:50 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:13 AM

Vieno populiariausių televizijos projektų „Chorų karai“, kuriuos vedė V. Šapranauskas, prodiuseris Justinas Milušauskas tikino, kad V. Šapranauskas niekad neateidavo į darbą neblaivus, su juo dirbti būdavo nesunku.

„Turbūt yra daug žmonių, kurie galbūt galėjo daugiau padaryti dėl Vytauto ir galbūt jis dar būtų gyvas. Faktas tai, kad jis buvo jautrus žmogus. Sunku dabar ką nors pasakyti, ką nors teigti“, - kalbėjo J. Milušauskas.

Prodiuserio manymu, Lietuva prarado itin šviesų žmogų, kurio vietos ilgai niekas nei galės, nei sugebės užimti.

Tuo tarpu aktorius Arūnas Sakalauskas mano, kad sarkastiškas V. Šapranausko humoras buvo tarsi savigyna, juokaudamas jis saugodavo save, savo vidinį pasaulį.

Aktorius taip pat tikino, kad V. Šapranauskas jautėsi itin vienišas. Tokią būseną sustiprino ir V. Šapranausko populiarumas, jam buvo sunku atskirti, kas yra tikri draugai, kam galima paskambinti naktį, kam negalima. V. Šapranauskas taip pat vengė viešumos, retai išeidavo į kavines, barus ar tiesiog pasilinksminti.

„Aš su juo galėjau kalbėtis apie viską. Su daug kuo negaliu taip pasikalbėti. Jis irgi su manimi kalbėjo apie viską. Buvo tokių situacijų. Negaliu sakyt, ką kalbėjome, bet buvo skausmingų, gyvenimiškų situacijų, būties problemų. Jis aiškiai suvokė savo problemą. Suvokė ir tai, kad laikas bėga, televizija irgi turi tam tikras ribas. Reikėjo keisti kokybę, būti kitose laidose. Manau, kad jo netenkino tai, ką jis darė“, - svarstė A. Sakalauskas.

V. Šapranauskas dirbo itin daug. A. Sakalausko manymu, aktorius tiesiog išsekino save ir pervargo.

„Vytas nekentė kvailių, užuodė per atstumą. Negalėjo jų pakęsti“, - prisiminė A. Sakalauskas.

V. Šapranauskui darbo pasiūlymų netrūko. Vos prieš savaitę prodiuseris Rolandas Skaisgirys aktoriui siūlė pagrindinį vaidmenį naujame savo filme.

„Skaudu ir liūdna. Nėra, ką daugiau pasakyti. Mes labai daug metų kartu dirbom, mūsų darbas buvo toks, kurį noriu prisiminti su geru jausmu. Buvo gera su juo dirbti, turėjo gerą atmintį, o tai išskirtinė savybė. Planavau filmą ir pagrindinį personažą norėjau skirti jam. Tai buvo lygiai prieš savaitę, - sakė R. Skaisgirys.

Pasak prodiuserio, jis nesitikėjo, kad V. Šapranauskas gali pasitraukti iš gyvenimo.

„Žmogus apdovanotas neeiliniu talentu, nes jis gali būti geras ir gyvenime, ir teatre, ir televizijoje. Sudėtingiausia yra televizijoje, bet jis puikiai susitvarkė. Tačiau V. Šapranauskas buvo beprotiškai vienišas žmogus, manau, kad viską ir padarė. Jis tiesiog neturėjo draugų“, - sakė dar vienas V. Šapranausko draugas ir prodiuseris Saulius Urbonavičius.

Su V. Šapranausku S. Urbanavičius paskutinėmis dienomis bendravo apie būsimus televizinius projektus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.