Juoko širma slėpė jautrią aktoriaus V. Šapranausko sielą

Lietuvos pramogų pasaulis ketvirtadienį neteko Šapro. Talentingam aktoriui ir TV laidų vedėjui Vytautui Šapranauskui šiandien būtų sukakę 55-eri. Kitus juokinęs ir savo noru iš gyvenimo pasitraukęs vyras pastaruoju metu jautėsi labai vienišas.

Ketvirtadienį savo bute rastas negyvas aktorius V. Šapranauskas.<br>R. Danisevičius
Ketvirtadienį savo bute rastas negyvas aktorius V. Šapranauskas.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 19, 2013, 3:01 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 12:38 AM

Pastaruoju metu V.Šapranauskas gyveno su grupės „ŠarkA” nare dainininke Ieva Stasiulevičiūte. Kalbama, kad praėjusią savaitę 24 metų mergina aktorių paliko ir išsikraustė iš jo namų.

Kokį V. Šapranauską prisimena „Lietuvos ryto” žurnalistė Erika Zabulėnienė, kuri vasarį su aktoriumi rengė interviu „TV antenai”? Pasirodo, tas pokalbis užsitęsė gerokai ilgiau, nei tikėtasi.

– Kur susitikote su pašnekovu? – „Lietuvos rytas” paklausė E. Zabulėnienės.

– Pasikalbėti aktorius netikėtai panoro ne telefonu ir paskyrė susitikimą netoli savo namų, vienoje sostinės Savanorių prospekte įsikūrusių picerijų.

– Su žurnalistais V. Šapranauskas bendraudavo nenoriai. Kaip vyko jūsų pokalbis?

– Į sutartą susitikimą jis nevėlavo nė minutės ir visiškai neatrodė susireikšminęs. Akimis suradęs mane maloniai pasisveikino.

Kai priėjo aktorių pažinusi besišypsanti padavėja, jis atsiprašė, kad nieko neužsisakys. „Tikrai nieko nenoriu. O nuo kavos man jau bloga”, – tarstelėjo.

Kai pasakiau, kad mūsų pokalbis nebus trumpas – pasklidę daugybė gandų gandelių, pakibę klausimų be atsakymų, – aktorius neprieštaravo. Nors tądien jo dar laukė „Juodojo humoro turas” Alytuje, kur jis turėjo vykti po kelių valandų.

Jis net nebandė perspėti, jog nekalbės apie asmeninį gyvenimą ar ko nors nekomentuos. Priešingai – po valandą trukusio pokalbio, kurį įrašiau į diktofoną, jį išjungus šnekėjomės dar gerą valandą pačiomis įvairiausiomis temomis.

– Kokiomis?

– Kalbėjomės apie jo buto remontą. Jis pasiguodė, kad beveik baigtą įsirengti būstą vandeniu užpylė kaimynai.

V. Šapranauskas noriai pasakojo apie vaikus – gyvenimo kelio tebeieškantį sūnų Gytį. „Aktorius? Na, koks jis aktorius. Čia sunkus darbas”, – bambėjo jis, linkėdamas sūnui pasirinkti rimtesnį užsiėmimą.

Aktorius nepiktai pasišaipė iš sūnaus planų imtis verslo: „Sako, tėvai, užstatyk savo butą ir paskolink man šimtą tūkstančių. Įsivaizduojat? Augini tuos vaikus, o jie tave iš buto išmest pasiruošę.”

Su meile jis pasakojo apie dukterį Judrę, Šefildo universitete studijuojančią archeologiją. „Pamaniau, jeigu jai įdomu raustis po žemes – tegu knisasi”, – numojo ranka ir prasitarė, kad apmoka nepigiai kainuojančius jos mokslus.

– Kas dar domino V. Šapranauską?

– Mane nustebino, kad aktorius – labai pilietiškas.

Mes kalbėjomės ir apie emigraciją. Palietėme Lietuvos politikos aktualijas.

Nesirinkdamas žodžių aktorius šaipėsi iš kai kurių politikų, stebėjosi žmonių mąstymu.

– Kokia buvo jo nuotaika?

– Šmaikštauti mėgstantis aktorius per visą pokalbį įterpė tik vieną anekdotą ir pasišaipė: „O kaip jūs jį su keiksmažodžiais parašysite?”

Tąsyk jis buvo mąslus ir rimtas. Aktorius niekur neskubėjo ir pasiūlė pratęsti pokalbį.

„Malonu pabendrauti su protingu žmogumi”, – tuomet išgirdau iš jo komplimentą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.