Įmigęs sargas pražiopsojo gaisrą galvijų fermoje

Sekmadienį Rūvelių (Šiaulių r.) kaime užsidegė galvijų ferma. Pastato ir dalies galvijų netekęs ūkininkas nuostolius skaičiuoja dešimtimis tūkstančių litų.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Apr 28, 2013, 9:38 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:07 PM

Ūkininko turtas buvo saugomas, bet paaiškėjo, jog sargas naktį nutarė snūstelti. Apie 2 valandą sargo namelyje, esančiame keliasdešimt metrų nuo fermos pastate, dingo elektra, todėl vyriškis nutarė snūstelti.

Po valandos aplinkiniai gyventojai pamatė gaisro pašvaistę. Nos greta nėra sodybų, atvira liepsna degantis pastatas buvo matomas už kelių kilometrų.

Į gaisravietę atskubėjo šeši ugniagesių ekipažai. Fermos stogas ir dalis perdangos jau buvo įlūžę, bet gelbėtojams pavyko nuo pražūties apsaugoti dalį galvijų.

Ugniagesiai iš ugnies apimto pastato išvedė 44 karves ir 10 veršelių. Deja, 2 karvių, 14 veršelių, kumelės ir kumeliuko išgelbėti nebepavyko.

Pirminiais duomenimis, gaisrą sukėlė netvarkinga elektros instaliacija. Nors ji neseniai buvo pakeista, bet darbai atlikti itin nemokšiškai – pavyzdžiui elektros laidai tiesiog prikalti prie lubų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.