Po pokalbio su televizija Smiltynėje žveją pasiglemžė jūra (papildyta)

Trečiadienį per pietus Bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą, kad Smiltynėje į vandenį įkrito žvejys. Kiti žmonės nesugebėjo jam padėti ir bangos nunešė nelaimėlį tolyn į jūrą. Anot liudininkų, vyras žvejojo ir netyčia nuslydo nuo akmenų. Ištraukti jį buvo labai sudėtinga, todėl neatsirado drąsuolių, kurie padėtų atvykėliui iš Kelmės.

Oras trečiadienį Klaipėdoje nebuvo toks geras, kaip sostinėje, tačiau ant molo žvejų netrūko.<br>A. Pilaitienė
Oras trečiadienį Klaipėdoje nebuvo toks geras, kaip sostinėje, tačiau ant molo žvejų netrūko.<br>A. Pilaitienė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

2013-05-08 19:05, atnaujinta 2018-03-07 01:29

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Pareigūnų teigimu, ant pietinio molo šiuo metu prisirinkę daug žvejų, kuriuos gundo strimėlės.

Pakrančių apsaugos tarnybos gelbėtojai ištraukė vyro kūną.

Paieškos truko dvi valandas.

Išgyventi galimybių nebuvo

Vyro kūnas rastas netoli pietinio molo. Atgaivinti žmogaus nepavyko.

Vandens temperatūra šioje vietoje tesiekia 12 laipsnių, gelbėtojai teigia, kad išgyventi tokios temperatūros vandenyje galima ne ilgiau kaip 15 minučių.

Nelaimės vietoje dirba Uosto policijos pareigūnai, jie aiškinasi tragedijos aplinkybes.

Kadangi nuo molo nunešto vyro nesimatė, į pagalbą pasitelktas kateris. Gavę žinią apie nelaimę sukluso  „Lietuvos ryto“ televizijos ir dienraščio žurnalistai Klaipėdoje. Kaip tik šį rytą jie rengė reportažą apie strimėlių žvejybą uostamiestyje ir kalbino žuvis traukiančius vyrus. Paaiškėjo, kad vienas iš kalbintų žvejų ir buvo nelaimėlis, kuris vėliau nuo akmenų nuslydo į jūrą.

Nebuvo užmetęs meškerės

Pakrančių apsaugos tarnybos pareigūnai tęsia gelbėjimo operaciją ties uosto vartais. Į pagalbą pasitelkti narai. Keli ugniagesių-gelbėtojų ekipažai ir medikų brigada pasirengę budėjo ant pietinio molo.

Nelaimės liudininkai teigė, kad vyras net nespėjo į vandenį įmerkti meškerės. Jis esą drąsiai nužingsniavo molu už tvoros, kur žvejoti draudžiama. 

Ši vieta itin pavojinga dėl dažnai pasitaikančių povandeninių srovių. Gelbėtojų teigimu, išsigelbėti į šaltą vandenį įkritusiam žmogui beveik nėra galimybių.

Šiemet Pakrančių apsaugos tarnyba į pagalbą skendusiems žvejams skubėjo nebe pirmą kartą. Dvi operacijos surengtos kovą Kuršių mariose ties Kairių gyvenviete. Čia ankstyvą pavasarį gausiai renkasi poledinės žūklės mėgėjai.

 Nepaisę perspėjimų nelipti ant plono ledo, keli žvejai įkrito į ledinį vandenį. Laimei, vyrai atsipirko išgąsčiu ir peršalimu.

Klaipėdos miesto savivaldybė dar pernai sukvietė tarnybas į pasitarimą. Svarstyta, kaip užkirsti kelią nelaimėms ir sudrausminti bebaimius žvejus. Tačiau apsiribota tik pažadais įrengti daugiau ženklų, žyminčių vietas, kur draudžiama žvejoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.